Towercom s JOJ prináša archív a timeshift prostredníctvom HbbTV, čoskoro pribudnú ďalšie novinky

Towercom s JOJ prináša archív a timeshift prostredníctvom HbbTV, čoskoro pribudnú ďalšie novinky

Towercom, v exkluzívnej spolupráci s televíziou JOJ, prináša od stredy 11. apríla novú hybridnú televíziu. Dostupná je pre domácnosti, ktoré sledujú televíziu cez anténu.

 

Novinka umožní používať televízny prijímač nielen na klasický príjem televízneho vysielania, ale tiež na zobrazenie multimediálneho obsahu pomocou pripojenia cez internet. Vysielanie cez anténu tak ponúkne službu sedemdňového archívu a tiež funkciu time-shift, ktorá umožňuje spätné prehrávanie programov 24 hodín dozadu. Ponuku hybridnej televízie rozširuje aj prehľadná aplikácia Počasie.

„Vďaka zavedeniu novinky vo forme HbbTV ponúka terestriálne vysielanie rovnako atraktívne služby ako iné typy vysielacích služieb. V spolupráci s vysielateľmi chceme dať divákovi možnosť vybrať si, čo chce pozerať a kedy to chce pozerať,“ hovorí o spustení HbbTV generálny riaditeľ Towercomu Ivan Peschl. Okrem toho, že sa vysielanie cez anténu technologicky dorovnáva konkurentom, jeho výhodou je tiež fakt, že voľné vysielanie je dostupné pre každého. „Je našim dlhodobým cieľom podporovať terestriálnu platformu a našim divákom prinášať viac užívateľského komfortu,” dodáva šéf Towercomu.

“Vysielanie cez anténu je pre nás stále prioritou, preto skvalitňovanie tejto platformy a rozširovanie ponuky divákom televízie JOJ jednoznačne podporujeme. Chceme, aby mal terestriálny divák televízie JOJ rovnaké benefity, aké majú diváci u iných operátorov. Funkcionality ako timeshift a prístup k archívu k tomu jednoznačne patria,” hovorí o hybridnej plat-forme Andrej Doležal, riaditeľ pre distribúciu a nelineárne služby JOJ Group.

Pre príjem hybridného vysielania budú diváci potrebovať televízny prijímač s podporou HbbTV štandardu a pripojenie k internetu. K interaktívnemu HbbTV obsahu sa divák dostane stlačením červeného tlačidla na diaľkovom ovládači.