Hybridná televízia už aj pre divákov RTVS, aj počas MS v hokeji

Hybridná televízia už aj pre divákov RTVS, aj počas MS v hokeji Foto: Towercom

Towercom v spolupráci s RTVS v piatok 4. mája spustil novú službu, ktorá je dostupná pre domácnosti, ktoré sledujú televíziu cez anténu.


Novinka umožňuje používať televízny prijímač nielen pre klasický príjem televízneho vysielania, ale tiež pre zobrazenie multimediálneho obsahu pomocou pripojenia z internetu. Vysielanie cez anténu tak ponúka funkciu time-shift, ktorá umožňuje spätné prehrávanie programov 24 hodín dozadu a tiež službu 7-dňového archívu vlastnej tvorby, píše Towercom v tlačovej správe.

„Všetky naše kroky smerujú k zvyšovaniu diváckeho komfortu a podpore DVB-T vysielania, čiže vysielania cez anténu. V spolupráci s vysielateľmi chceme dať divákovi na výber, čo c a kedy chce pozerať,“ povedal o HbbTV generálny riaditeľ Towercomu Ivan Peschl.

Pre príjem hybridného vysielania budú diváci potrebovať zariadenie s podporou HbbTV štandardu a pripojenie k internetu. Na väčšine smart zariadení sa HbbTV spúšťa štandardne stlačením červené-ho tlačidla na diaľkovom ovládaní.

Špeciálne pre MS v hokeji ponúka Towercom divákom v spolupráci s RTVS aplikáciu, vďaka ktorej umožní prostredníctvom HbbTV (hybridnej televízie) sledovať paralélny zápas na MS v hokeji.

“Aplikácia umožní sledovanie alterantívneho hokejového zápasu, ktorý v danej chvíli nie je vysiela-ný v rámci klasického vysielania. V praxi to znamená, že divák si bude môcť zvoliť sledovanie ktoré-hokoľvek zápasu a sledovať ho naživo,” vysvetlil technický riaditeľ Towercomu Zsolt Nagy.
Podmienkou je mať smart televízor, ktorý podporuje technológiu HbbTV.