Do RTVS nastúpili bývalí redaktori: z JOJ aj Parlamentných listov

Do RTVS nastúpili bývalí redaktori: z JOJ aj Parlamentných listov Reprofoto TV JOJ

Kým vedenie RTVS s niektorými redaktormi náhle ukončilo spoluprácu, nových už prijíma.

 

V spravodajskom tíme RTVS minulý týždeň pribudol Richard Bolješik, dlhoročný redaktor televízie JOJ, ktorý sa špcializoval na kriminálne témy. V marci odišiel z TV JOJ, hovoril, že jeho rozhodnutie ovplyvnila aj vražda investigatívneho novinára Jána Kuciaka. „Chcem sa viac venovať investigatíve, skúsiť pracovať iným, novým spôsobom a možno na iných platformách,“ povedal Bolješik. V apríli spustil web tvkrimi.sk. Minulý týždeň priniesol prvú reportáž vo večerných Správach RTVS - z tlačovej besedy generálneho prokurátora Jaromíra Ćižnára. 

Odporúčame aj: Bývalý redaktor JOJ a Piraňa spustili TVkrimi.sk

Reprofoto JOJ

 

V tíme televíznych redaktorov pribudla aj Martina Orságová, ktorá donedávna pracovala na zahraničí v televízii TA3, v minulosti v redakcii Hospodárske noviny ale aj ako externistka pre web parlamentnelisty.sk.

V redaktorskom tíme pribudol aj Miroslav Koščák, ktorý bol doposiaľ redaktorom a moderátorom Zelenej vlny v Slovenskom rozhlase.

Ako sme už skôr informovali, do spravodajstva sa vrátil aj Igor Zemanovič.

Koncom apríla šéfka televízneho spravodajstva a publicistiky Hana Lyons nečakane ukončila spoluprácu so štvoricou redaktorov, ktorí boli podpísaní pod otvoreným listom, v ktorom kritizovali pomery v spravodajstve.

RTVS ukončila spoluprácu sj so skúsenou zahraničiarkou Oľgou Bakovou a kvôli situácii v spravodajstve odišiel z RTVS vedúci vydania Jozef Matej a redaktorka, ktorá sa špecializovala na zahraničia a politiku, Gabriela Kajtárová. Od júna nastupuje do Markízy.

Nedávno RTVS vypísala konkurz na viaceré pozície.

"Do televízneho spravodajstva a publicistiky nastúpili redaktori Richard Bolješik (domáce spravodajstvo), Miroslav Koščák (domáce spravodajstvo) a Martina Orságová (zahraničné spravodajstvo) a editor Igor Zemanovič," potvrdila informácie Omédiách.com hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková.