Na Slovensko prichádza otta - slovenská obdoba Netflixu

Na Slovensko prichádza otta - slovenská obdoba Netflixu

Spoločnosť Towercom dnes v utorok 22. mája spustila novú interaktívnu mediálnu službu pre divákov s názvom otta. Je to "video on demand“ služba, podobne ako Netflix. 


Otta prináša aj živé vysielanie s možnosťou sledovania archívu. Základom ponuky je hlavne videotéka. Pri štarte ponúka okolo 600 titulov domácej aj zahraničnej produkcie - ponuku európskych filmov, slovenskú a českú klasiku, dokumenty, koncerty aj špeciálnu ponuku pre deti.*

“Otta je interaktívna platforma, kde si diváci nájdu obsah nielen od slovenských vysielateľov, ale aj atraktívny filmový či hudobný kontent,” povedal na tlačovej besede generálny riaditeľ spoločnosti Ivan Peschl.

Štandardná cena služby pri viazanosti je 4,99 eur mesačne, pričom spoločnosť ponúka službu aj vo zvýhodnenom balíku so službou Plustelka. Na úvod je k dispozícii aj 7 dňové bezplatné obdobie, podmienkou je registrácia na stránke.

„Obsah je vyskladaný od viacerých dodávateľov, aby si tam každý divák našiel to svoje,“ povedal Peschl pre Omédiách.com. Foto: Towercom

Otta patrí k tzv. “over the top” službám, ponúkne živé vysielanie piatich programových služieb aj s funkciu time-shiftu (prehrávanie) a 7-dňového archívu. Zatiaľ má v ponuke programy skupiny JOJ a RTVS.

„Novinku bude môcť využívať každý, služba bude postupne dostupná pre všetky typy zariadení, podmienkou pre jej používanie je pripojenie na internet,“ píše spoločnosť v tlačovej správe.

Pre televízne prijímače s podporou HbbTV je vytvorená vlastná HbbTV aplikácia, ktorá sa užívateľom sprístupný prostredníctvom terrestiálnej antény. V prípade štandardných TV je možné zakúpiť set top box. Služba bude dostupná aj na všetkých mobilných zariadeniach prostredníctvom bezplatnej aplikácie.

Otta je podľa slov šéfa Towercomu doplnok k lineárnemu televíznemu vysielaniu, ktorý poskytne väčší divácky komfort. „Službu otta vnímame ako reakciu na zmenu správania sa televízneho diváka. Keď televízny divák popri lineárnom príjme klasickej televízie má záujem si vyberať, aký obsah chce pozerať, ako ho chce pozerať a kde ho chce pozerať,“ povedal pre Omédiách.com Peschl.

Služba funguje na podobnom princípe ako Netflix. „Na rozdiel od Netflixu, ktorý je síce súper službou, no nie lokalizovanou, má obmedzenia, keďže Slovensko je malý trh. Obsah otty je lokalizovaný a je verejne prístupný pre všetkých zákazníkov bez ohľadu na to, či sú zákazníkmi Plustelky alebo nie," povedal Peschl.
Službu plánuje Towercom časom rozširovať. „Vytvorili sme základnú platformu, v budúcnosti sa chceme zamerať na to, aby si diváci mohli vybrať špeciálny kontent, či už šport, dokumenty, udalostí,“ dodal.

Foto: Towercom

*Pri spustení tam budú zahraničné tituly ako The Circle, Paddington, Vlk z Wallstreet, Red 2, Švadlena, Kráľova reč či Jackie.

Zo slovenskej a českej klasiky filmy Tři oříšky pro popelku, S tebou mne baví svět, S čerty nejsou řerty, Vesničko má středisková, Dívka na košteti, Copak je to za vojáka, Bony a klid, Princ a Večernice, Jak utopit Dr. Mráčka.

Z európskej kinematografie Život tej druhej, Život Adéle, Ďaleko od ľudí, Mackbath.