Barack Obama a jeho manželka sa budú podieľať na tvorbe relácií pre Netflix

Barack Obama a jeho manželka sa budú podieľať na tvorbe relácií pre Netflix Foto: Twitter @BarackObama

Bývalý americký prezident Barack Obama a jeho manželka Michelle sa dohodli na dlhoročnej spolupráci s internetovou televíziou Netflix.

 

Ich spoločnosť Higher Ground Productions bude pre televíziu produkovať seriály, ale aj dokumentárne a hrané filmy, uviedla dnes firma.

Netflix má po celom svete približne 125 miliónov predplatiteľov. Vďaka dohode budú Obamovci môcť vyjadriť svoje názory aj mimo tradičné kanály, ktoré využívajú bývalí prezidenti, ako sú verejné príhovory, knihy a charitatívne práce. Podľa jedného zo zdrojov, na ktorý sa odvoláva agentúra AP, by sa Obamovci mohli objaviť aj priamo na obrazovke.

Obamovci vo vyhlásení uviedli, že dúfajú, že sa im podarí získať talentované, inšpiratívne a kreatívne hlasy, ktoré budú schopné podporiť väčšiu empatiu a porozumenie medzi ľuďmi a pomôžu im zdieľať ich príbehy s celým svetom.

Podmienky dohody neboli zverejnené a Netflix ani neoznámil, kedy sa začnú vysielať prvé programy vyrobené produkčnou firmou Obamových. Podľa zdrojov to bude najskôr v roku 2019.

Obama sa v januári objavil v show Davida Lettermana nazvanej Môjho hosťa netreba predstavovať. Túto šou vysiela práve Netflix.

Netflix má na trhu streamovacích služieb podiel 49 percent a všetky ďalšie služby sú až ďaleko za ním.