V auguste štartuje nová Orange Sport TV, chystá sa aj Orange Sport 2, 3 a 4

V auguste štartuje nová Orange Sport TV, chystá sa aj Orange Sport 2, 3 a 4 Foto: Orange

Už o pár týždňov 15. augusta odštartuje nová televízna stanica Orange Sport spoločnosti Orange.

 

Orange Sport bude vysielať 24 hodín denne. Prinesie Ligu Majstrov, českú futbalovú a hokejovú ligu, ale aj európsky basketbal a zápasy MMA. Služba bude dostupná nielen pre zákazníkov Orangeu a prakticky kdekoľvek a kedykoľvek, sľubuje Orange. Orange Sport bude v sezónach 2018/2019, 2019/2020 a 2020/2021 vysielať zápasy futbalovej Ligy majstrov UEFA.

Orange pri spustení novej športovej stanice spolupracuje s českou spoločnosťou O2 Czech Republic, prostrednítvom nej operátor tento týždeň získal od českého regulačného orgánu licencie na prevádzkovanie až štyroch televíznych programov: Orange Sport, Orange Sport 2, Orange Sport 3 a Orange Sport 4. Vysielať budú na Slovensku a v ČR.

"V súčasnosti finalizujeme programovú štruktúru Orange Sport, ktorú dopĺňame o ďalšie ligové súťaže, športy a formáty,“ povedal ešte v máji Pavol Lančarič, generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Orange Slovensko.

"Súvisiacim krokom je výrazné rozširovanie pokrytia digitálnej televízie Orange TV a konvergentného balíka Love, aby sme výhody prémiového športového obsahu mohli priniesť čo najväčšiemu počtu zákazníkov," dodal.

Okrem živých prenosov zápasov Ligy majstrov so slovenským a českým komentárom budú vysielanie tvoriť zostrihy zápasov, štúdio, rozhovory. Program bude možné sledovať prostredníctvom digitálnej televízie v HD kvalite na TV alebo na počítači, tablete alebo smartfóne.

Spoločnosť O2 získala tento týždeň aj licenciu na tri ďalšie športové stanice: Orange Sport 2, Orange Sport 3 a Orange Sport 4.