Skylink pozastavil možnosť aktivovať slovenské služby v ČR a naopak

Skylink pozastavil možnosť aktivovať slovenské služby v ČR a naopak Ilustr.foto Skylink

Spoločnosť M7 Group SA, poskytovateľ satelitnej televíznej platformy Skylink, pozastavila možnosť aktivovať slovenské služby Skylinku u predajcov v Českej republike a české služby Skylinku u predajcov na Slovensku.

 

Televízie - FTV Prima, TV Nova a MARKÍZA-SLOVAKIA - kritizujú Skylink za poskytovanie retransmisie v zahraničí bez ich povolenia.

„Vzhľadom k tomu, že nám záleží na konštruktívnej spolupráci s komerčnými vysielateľmi, rozhodli sme sa s okamžitou platnosťou pozastaviť možnosť aktivácie slovenských služieb Skylinku u všetkých predajcov v Českej republike a tiež možnosť aktivácie českých služieb Skylinku u všetkých predajcov na Slovensku,“ píše Skylink v tlačovom vyhlásení.

Spoločnosť je však presvedčená, že jej kroky vždy boli v súlade s právom Európskej únie a so zmluvnými záväzkami voči vysielateľom.

Televízie majú iný názor.

O veci rozhodne Mestský súd v Prahe, u ktorého spoločnosť FTV Prima, TV Nova a MARKÍZA-SLOVAKIA podali návrhy na nariadenie predbežného opatrenia, ktorým súd vyhovel. Spoločnosť M7 Group SA sa proti uzneseniu vydanému na návrh FTV Prima odvolala a avizuje, že sa odvolá i proti uzneseniam vydaným na návrh TV Nova a MARKÍZA – SLOVAKIA.