Rostás prišiel do konfliktu s redaktorom RTVS, chcel mať šou naživo

Rostás prišiel do konfliktu s redaktorom RTVS, chcel mať šou naživo Foto: FB L.Ď, T.R.

Redaktor RTVS Ladislav Ďurkovič chcel dať priestor na vyjadrenie Tiborovi Rostásovi, ten z toho chcel urobiť šou naživo.


Ďurkovič pripravuje do relácie Reportéri RTVS reportáž o konšpiračnom časopise Zem a vek. Ten po kritike stiahli z predaja obchodná sieť Billa aj Tesco.
Ladislav Ďurkovič požiadal Rostása o vyjadrenie, dohodli si aj termín.

Zem a vek šíri konšpiračné teórie, antisemitské postoje a dezinformácie. Jeho šéfredaktor je trestne stíhaný.

Odporúčame aj: Opitý Rostás sa na akcii pre deti s pištoľou za pásom vyhrážal, že zavolá Kaliňáka

Rostás sa veľmi potešil. „Veľmi vítam rozhovor s Vami, ale netuším nič o jeho dramaturgii. Ak by to malo byť o tom, že veď dajme priestor pomätencovi a potom prídu psychiatri, analytici, odborníci na výklad mysle a celebrity z NGO, tak potom nie, ďakujem. Takýchto jednostranných podliactiev bez možnosti vyjadriť sa k tomu už bolo až až. Ak by som s nimi viedol live dialóg, nemám s tým najmenší problém a my ich už roky k tomu vyzývame. O tendenčne zostrihaný materiál ale naozaj záujem nemám. Na to majú už roky svoje info kanály strážne psy totality. Čiže ak máte záujem spraviť so mnou rozhovor bez manipulácií, som 100% za a pýtať sa môžete všetko, čo máte na srdci, na všetko Vám rád odpoviem. Sledovanosť bude myslím brutálna. Budeme tam samozrejme snímať záložný materiál,“ odpísal Rostás Ďurkovičovi. Na ču mu redaktor povedal, že bude objektívny a korektný.

Rostás ohlásil na facebooku, že bude vysielať z rozhovoru livestream.

Rostás bol už prichystaný na livestream aj so zástavkami a pultíkom. Keďže Ďurkovič neprišiel, prihovoril sa na facebooku sám.

Reprofoto FB

Ďurkovič musel dohodnutý termín kvôli inej pripravovanej téme presunúť. Ostal však zarazený, že Rostás ohlásil livestream: „Považujem prinajmenšom za neseriózne, ak nie za podvod, že si oznámil svojím fanúšikom stream na rozhovor so mnou, pričom si ma o to nepožiadal a ani si ma neinformoval! Ja som Ti ponúkol šancu odpovedať na moje otázky do pripravovanej reportáže... Ak si mal pod pojmom snímať na mysli livestream, tak sme sa naozaj nepochopili. Moja ponuka teda stále platí, ale v žiadnom prípade nebudem účinkovať v žiadnej šou,“ napísal Ďurkovič Rostásovi.

Rostás však na svojom konšpiračnom webe oznámil, že RTVS odmietla pôvodnú dohodu a že sa preto odmieta pripravovaného zostrihu zúčastniť. Ďurkovič a RTVS oponujú, že s Rostásom žiadnu dohodu na livestrame nemali.

„Reportér RTVS Ladislav Ďurkovič oslovil p. Rostasa do pripravovanej reportáže štandardným spôsobom za rovnakých podmienok, tak ako množstvo ďalších respondentov,“ odpísala v stanovisku pre Omediach.com hovorkyňa RTVS. „Nie je pravda, že by RTVS zrušila rozhovor s p. Rostasom z dôvodu, že si chcel vyhotoviť z nakrúcania svoj vlastný záznam. RTVS nesúhlasila len s tým, aby  rozhovor, ktorý robí náš reportér s p. Rostasom (nie naopak!), vysielal naživo p. Rostas na svojom webe. Laco Ďurkovič nepožiadal p. Rostasa o účinkovanie v jeho programe, ale o rozhovor pre pripravovanú reportáž RTVS. Záujem o nakrútenie rozhovoru s p. Rostasom naďalej pretrváva, ale nie za podmienok, že rozhovor bude vysielaný naživo ešte pred jeho spracovaním do pripravovanej reportáže relácie Reportéri,“ odpísala hovorkyňa.