Ďurkovič, ktorý pripravil reportáž o Kaliňákovi či Kočnerovi, v RTVS nedostal novú zmluvu

Ďurkovič, ktorý pripravil reportáž o Kaliňákovi či Kočnerovi, v RTVS nedostal novú zmluvu Foto: RTVS

Mal byť jednou z hlavných tvárí RTVS. Jeho reportáže priniesli RTVS široký ohlas, vedenie RTVS oň však už nejaví záujem.


Ladislav Ďurkovič bol roky reportérom televízie JOJ. Keď šéf RTVS Jaroslav Rezník ohlasoval nových Reportérov, skúsený novinár Ďurkovič prišiel do RTVS ako nová posila.

Hneď prvá jeho reportáž vzbudila ohlas. Šiel do Nemecka, kde pátral po príbehu uneseného občana z Vietnamu.

Odporúčame aj: RTVS prekvapila reportážou o unesenom Vietnamcovi, odváži sa aj na kauzy SNS?

Potom pripravoval reportáž o Marianovi Kočnerovi, pri ktorej si vyslúžil kritiku od Roberta Fica, či pátral po slovenských konšpirátoroch.
Už prvá jeho reportáž, ktorá bola o kauze Roberta Kaliňáka a únose vietnamského občana a priniesla RTVS rekordné čísla, však podľa informácií Omediach.com vyvolala nevôľu vedenia RTVS.

Ďurkovič bol doteraz len externý spolupracovník a v septembri podpísal zmluvu na 5 reportáží. Tie už spravil a chcel by robiť ďalšie, no nemôže. RTVS s ním nepodpísala ďalšiu zmluvu. "Chcem pracovať na nových témach, no zatiaľ nemôžem. Dva týždne márne čakám na uzavretie zmluvy,“ sťažuje sa na sociálnej sieti Ďurkovič v statuse, v ktorom sa pýta akú budúcnosť majú Reportéri RTVS a či budú pokračovať?

Odporúčame aj: Rezník k novým Reportérom: Investigatívu prinesieme v dravšej podobe

V RTVS je bežnou praxou externá zmluva na dobu určitú. Vďaka nej sa Jaroslavovi Rezníkovi podarilo zbaviť viacerých nepohodlných redaktorov, ktorí boli v minulosti podpísaní pod listom kritizujúcim pomery v RTVS. „Doterajšiu zmluvu som naplnil odovzdaním reportáže 20. novembra. Myslíte, že ma tiež čaká osud "nepredĺžených externistov? Náš šéfdramaturg žiada o uzavretie zmluvy už dlhší čas a nielen so mnou - no bez akejkoľvek odpovede,“ sťažuje sa Ďurkovič.

Požiadali sme o vyjadrenie vedenia RTVS, prečo s RTVS nepodpísali zmluvu a aký osud čaká reportérov, zatiaľ hovorkyňa na naše otázky nereagovala.