Bývalý moderátor O 5 minút 12 má nové diskusie v SND

Bývalý moderátor O 5 minút 12 má nové diskusie v SND Foto: SND

Slovenské národné divadlo pripravilo nový cyklus diskusií s názvom Slovensko 2043, ktoré moderuje bývalý moderátor diskusnej politickej relácie RTVS O 5 minút 12 Martin Strižinec.

Slovensko 2043 budú diskusie na témy spojené s budúcnosťou Slovenska s odborníkmi doplnené o originálny pohľad umelcov, avizuje divadlo.

„V roku 2018 si Slovensko pripomenulo mnohé významné okrúhle historické výročia a nečakane sa po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej znova dostalo na pomyselnú križovatku. Od vstupu do EÚ a NATO našej krajine chýba dlhodobá vízia. Diskutujme o budúcnosti, hľadajme to, čo nás spája a počúvajme sa pri tom. Ako má Slovensko vyzerať o ďalších 25 rokov, teda v roku 2043, keď si budeme pripomínať 50.výročie vzniku moderného štátu? Ako k tomu vieme sami prispieť už teraz?“ píše o novom cykle divadlo.

Prvá diskusia bude 22. januára s názvom Nahradia ná roboty? Strižinec bude s hosťami debatovať o tom, čo prinesie rozšírená realita? Ako sa zmení bežný život, práca, biznis a vzdelávanie? Aké nové etické dilemy budeme musieť čoskoro riešiť?

Odporúčame aj: Glváč zaútočil na Facebooku na moderátora O 5 minút 12

Vlastnú talkšou s názvom Trochu inak má v SND aj Adela Vinczeová.

Martin Strižinec bol od roku 2013 moderátorom O 5 minút 12. Minulý rok na vlastnú žiadosť z relácie odišiel s tým, že je presýtený politikou a chce skúsiť niečo iné, že chce debatovať s inými ľuďmi a o iných veciach. V RTVS ho nahradil Jozef Hajko.
Z RTVS neodišiel, v televízii má diskusnú reláciu o vede s názvom Experiment. Predtým pracoval pre TA3.