SaS: Danko sa v TA3 hanlivým oslovením cigánočka dopustil trestného činu

SaS: Danko sa v TA3 hanlivým oslovením cigánočka dopustil trestného činu Foto: FB L. Nicholsonová

Strana SaS kritizuje slovník Andreja Danka.


Predseda parlamentu Andrej Danko v diskusnej relácii na TA3 kritizoval viacerých členov opozície. Medzi poslancami, ktorým nevie prísť na meno, je podpredsedníčka parlamentu Lucia Ďurič Nicholsonová, ktorá býva jedným z jehonajvýraznejších kritikov.
„Je usvedčený podvodník, klamár a zlodej,“ povedala v pre Markízu Ďuriš Nicholsonová, ktorá v piatok vyzbierala podpisy na zvolanie mimoriadne schôdze na odvolanie Danka.
"Na mňa si nejaká cigánočka zo Sasky nebude dovolať, už mám toho plné zuby," povedal vo vysielaní TA3 v nedeľu Danko na adresu Ďuriš Nicholsonovej.

 ​"Andrej Danko prerazil dno. Už som si myslela, že nemôže nikam klesnúť, ale po týchto slovách klesol ešte nižšie. Nič na mňa nemá a preto používa takéto urážky," povedala Ďuriš Nicholsonová pre HN.

„Danko dnes v relácii TA3 nazval podpredsedníčku parlamentu v zjavne hanlivom kontexte „cigánočka“. Tým sa podľa nášho názoru dopustil trestného činu hanobenia národa, rasy a presvedčenia a dávame jeho výrok do pozornosti prokuratúre,“ reagovala dnes SaS.

„Andrej Danko urazil Luciu Ďuriš Nicholsonovú nielen ako političku, ale aj ako ženu a matku, čím sa zdiskreditoval ako človek aj ako politik,“ píše SaS.

"Zlodej zaprdený, za toto ti raz šľahnem jednu po papuli, keď sa s tebou stretnem sám zoči-voči," reagoval Igor MAtovič z OĽANO.

" Nemyslím si, že Andrej Danko urazil Nicholsonovú expresívnym označením „cigánočka“. Skôr by sa mohli ozvať rómske ženy, ktoré mohlo oprávnene uraziť, že ich niekto prirovnáva k Lucii Nicholsonovej, k drzej, hysterickej babizni, čo nenávidí Slovensko a šíri zlobu – také nenávistné naše slovenské Rómky určite nie sú," reagoval Luboš Blaha zo Smeru.