Markíza odvysiela film o vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej (VIDEO)

Markíza odvysiela film o vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej (VIDEO) Foto Markíza

21. februára uplynie presný rok od vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, rok od vraždy, ktorá vytiahla do ulíc státisíce nespokojných ľudí a zásadne zmenila pomery v krajine.

 

Ficova vláda podala demisiu, došlo aj k zmenám na čele polície. Aj keď štyri osoby sú obvinené z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy, hlavný objednávateľ vraždy však podľa všetkého medzi nimi nie je.

V súvislosti s výročím vraždy pripravila televízia Markíza hodinový dokumentárny film, v ktorom sa po roku vracia k tragickej udalosti.

Dokumentárny film s názvom Ján a Martina televízia odvysiela v deň výročia dvojnásobnej vraždy večer o 20:30.

Foto: Markíza

Vo filme odznejú vyjadrenia rodičov zavraždeného páru, novinárov, právnikov pozostalých rodín, reakcie vyšetrovateľov a politikov.

„Film vychádza z policajných spisov, výpovedí rodičov obetí, Jánových kolegov a mnohých ďalších, a zároveň interpretuje zlomové body v spoločenskom a politickom živote, ktoré po tejto tragickej udalosti otriasli celým Slovenskom,“ avizuje Markíza. Dokument obsahuje aj animáciu pravdepodobného priebehu vraždy Jána a Martiny.

Odporúčame aj: V prípade vraždy Kuciaka sa očakáva obvinenie ďalších osôb (VIDEO)

Archív Aktuality.sk

Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú pripomína viacero kníh: kniha Umlčaní, ktorú pripravilo vydavateľstvo Aktuality.sk, pre ktoré zavraždený investigatívny novinár pracoval, kniha My sme tí, na ktorých sme čakali, či kniha Rok protestov.

Archív Aktuality.sk

 

Na výročie vraždy sú naplánované pochody, aj viaceré ďalšie akcie po celom Slovensku.