Andrej Kiska požiadal o mimoriadne vystúpenie v RTVS

Andrej Kiska požiadal o mimoriadne vystúpenie v RTVS Reprofoto RTVS

 sobotu je druhé kolo prezidentských volieb, kde sa ukáže, kto nahradí vo funkcii prezidenta Andreja Kisku – či to bude Zuzana Čaputová alebo Maroš Šefčovič.


V tejto súvislosti prezident Andrej Kiska požiadal Rozhlas a televíziu Slovenska o mimoriadne vystúpenie k prezidentským voľbám.
Vystúpiť by mal zajtra.  Umožňuje mu to zákon. Naposledy požiadal o mimoriadne vystúpenie k výročiu 21. augusta minulého roka.

Pred prvým kolom volieb o mimoriadne vystúpenie požiadal a následne sa vo vysielaní prihovoril premiér Peter Pellegrini.

Viac: Pellegrini v mimoriadnom prejave nepriamo podporil jedného kandidáta (VIDEO)

„RTVS si v súlade s ustanovením Zákona o RTVS splní svoju povinnosť a poskytne požadovaný vysielací čas na odvysielanie oznámenia určeného verejnosti,“ reagovala vtedy v odpovedi pre Omediach.com hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková. Je pravdepodobní, že rovnako zareaguje aj na žiadosť prezidenta.
 
RTVS vtedy upozornila Úrad vlády SR, že vysielanie počas volebnej kampane podlieha striktným pravidlám. Požiadala preto, aby obsah oznámenia určeného verejnosti neobsahoval žiadne prvky politickej reklamy, teda vyslovenie podpory politickej strane, hnutiu, členovi strany, hnutiu alebo kandidátovi, vyslovenie sa v ich prospech pri volebnej kampani, ani popularizáciu názvu, značky alebo hesiel politickej strany, hnutia alebo kandidáta.