Otvorený list redaktorov RTVS: Ospravedlňujeme sa vám za reláciu Z prvej ruky s Andrejom Dankom

12.04.2019 16:43 | TV | mk

Redaktori RTVS zverejnili stanovisko, v ktorom kritizujú neprofesionálny rozhovor s Andrejom Dankom.

Pod kritickou reakciou sú podpísaní aj moderátori, ktorí bežne pripravujú reláciu Z prvej ruky. Vo štvrtok vedenie RTVS posadilo do rozhlasového štúdia moderovať túto diskusnú reláciu Rádia Slovensko neskúsenú televíznu redaktorku, ktorá umožnila Andrejovi Dankovi urobiť si v relácii nevídané vlastné promo.

Podrobnosti: Danko môže byť s redaktorkou RTVS spokojný, po oslavnej óde o tlieskaní dostal ďalší darček

Vážení poslucháči, diváci, koncesionári,

my, redaktori a moderátori rozhlasového spravodajstva RTVS sa vám chceme ospravedlniť za odvysielanú reláciu Z prvej ruky zo dňa 11.4. 2019. Vedenie spravodajstva v nej umožnilo diskutovať predsedovi parlamentu Andrejovi Dankovi bez politického oponenta a za nekritického vedenia relácie neskúsenou moderátorkou domáceho televízneho spravodajstva RTVS, ktorá nie je súčasťou moderátorskej zostavy Z prvej ruky. Za spomínanú reláciu nie sú zodpovední doterajší tvorcovia, ktorí robia svoje relácie podľa najvyšších kritérií novinárskeho povolania a dodržiavajú ich objektivitu, nestrannosť a vyváženosť. Sankcie za nezvládnutú reláciu akceptujeme, do budúcnosti však žiadame vedenie, aby takýmto prípadom predišlo, pretože to poškodzuje dobré meno relácií, ktoré pripravujeme. Odmietame, že by sa na našej práci podpisovali akékoľvek politické vplyvy.

Marta Jančkárová, Juraj Jedinák, Michal Katuška, Jaroslav Barborák, Karolína Lacová, Martin Kalužák, Agáta Staneková, Eva Mravcová, Matej Baránek, Soňa Weissová, Marián Kukelka, Štefánia Kačalková, Katarína Ottová

V nedeľných reláciách budú diskutovať Pellegrini, Hlina aj Harabin (VIDEO)

„Máte v nedeľu po 11 čas? Na TA3 budem diskutovať s falošným kresťanom Hlinom,“ takto avizuje svoju účasť v diskusnej relácii v Politike sudca Najvyššieho súdu Štefan Hrabin, ktorého TA3 ako volebného lídra novej strany Vlasť pozvala do relácie spolu aj s predsedom KDH Alojzom Hlinom.

Netflix dnes spustil ponuku filmov v češtine, aj na Slovensku

Americká platená internetová televízia Netflix dnes oficiálne spustila české používateľské rozhranie s českými titulkami aj dabingom. V ponuke má tisíce hodín televíznych programov a filmov, vrátane pôvodnej tvorby. Uviedla to v tlačovej správe.

Počet dezinformácií šíriacich sa z Ruska sa zdvojnásobil, upozorňuje EP

EÚ musí aktívnejšie bojovať proti dezinformáciám a zahraničnému zasahovaniu do volieb, vyzýva Európsky parlament.

Na rozlúčku s Gottom sa akreditovalo až 350 novinárov

Na verejnú rozlúčku so spevákom Karlom Gottom sa do pražského paláca Žofín akreditovalo okolo 350 novinárov.

Mimoriadny program počas pohrebu Karla Gotta prinesie aj Markíza a RTVS (VIDEO)

Okrem českých televízí poslednú rozlúčku a špeciálny program budú počas piatka a soboty vysielať aj niektoré slovenské televízie.

4ka pridáva denný dátový balík Denné nekonečno s poriadnou dávkou dát

4ka je známa tým, že poskytuje najväčšie objemy dát bez zbytočnej viazanosti. Každý si môže vybrať presne taký paušál, aký potrebuje a už nasledujúci mesiac môže svoju voľbu zmeniť.

Televízie chystajú k rozlúčke s Karlom Gottom špeciálne vysielanie

V súvislosti s poslednou rozlúčkou so spevákom Karlom Gottom v piatok a v sobotu chystajú televízie v ČR ale ja na Slovensku, špeciálne vysielanie.

Prečo je potrebné, aby ste mali v Androidoch zamknutú obrazovku?

Moderná doba sa nesie v znamení vývoja, inovácií, zmien. Tomu sa jednoducho nevyhneme. Niektoré zmeny prijímame ľahšie, stotožňujeme sa s nimi, iné možno nie sú až také vítané. S ohľadom na novoprijatú európsku legislatívu súvisiacu s PSD2 sme museli prejsť na novú verziu aplikácie. Tušili sme, že zmeny, ktoré priniesla, sa možno nebudú každému páčiť. Technológie však niekedy nepustia a ja sa vám budem snažiť v nasledujúcich riadkoch priblížiť, prečo po novom našu appku nemôžete používať v nezamknutých zariadeniach Android.

Twitter neúmyselne používal kontakty užívateľov k cielenej reklame

Americká spoločnosť Twitter prevádzkujúca rovnomennú sociálnu sieť sa ospravedlnila za "neúmyselné" používanie e-mailov a telefónnych čísel, ktoré používatelia poskytli z bezpečnostných dôvodov, k cielenej reklame. Spoločnosť nedokáže s istotou povedať, koľko kontaktov bolo takto zneužitých.

Mimovládky odkazujú konšpirátorom aj politikom: Nie sme zahraniční agenti

Viacerým mimovládnym organizáciam už pretiekol pohár trpezlivosti z neustáleho osočovania a spochybňovania ich práce zo strany rôznych konšpiračných médií ale aj niektorých politikov. Spojili sa a vytvorili novú platformu s názvom – Hlas občianskych organizácií.