Redaktorka Markízy dostala ponuku od koalície Spolu a Progresívne Slovensko

Redaktorka Markízy dostala ponuku od koalície Spolu a Progresívne Slovensko Foto: Markíza

Redaktorka televízie Markíza Veronika Cifrová Ostrihoňová dostala ponuku od politickej strany, ponuku však odmietla.

Podľa informácií Glob.sk prejavila záujem o známu redaktorku a moderátorku koalícia Progresívne Slovensko a Spolu a to na kandidátku do volieb do Európskeho parlamentu. “Ako redaktorka nezávislého spravodajstva nie som pochopiteľne členkou žiadnej politickej strany alebo hnutia. Ponuku som dostala, no nemám záujem o kandidatúru do žiadnych volieb a ani som v tomto smere nevyvíjala žiadnu iniciatívu,“ potvrdila pre web Glob.sk redaktorka.

Uzávierka kandidátok bola vo februári.

Foto: Markíza

Cifrová Ostrihoňová pracuje v spravodajstve Markízy od roku 2013, venuje sa zdravotníctvu. Od júna 2017 uvádza vlastnú Talk show SIT DOWN Stories, kde predstavuje inšpiratívne osobnosti. V rádiu Exprese mala vlastnú talkshow.

Z pohľadu zásahu na sociálnych sieťach patrí medzi najpopulárnejšie osoby z televízneho biznisu.

Redaktorka sa aktuálne chystá na materskú dovolenku. V rozhovore pre Denník N povedala, že o odchode z Markízy nevažuje: "Teraz pôjdem na materskú a myslím, že sa moje pracovné nasadenie po nej zmení. Neviem si zatiaľ úplne predstaviť, ako sa dá s malým dieťaťom fungovať v redakcii spravodajstva. Už teraz mám menší úväzok. Nejde o to, koľko dní v mesiaci robím, ale o to, že keď som v práci, neviem, kedy odídem, neviem si nič naplánovať. Nejaká pauza v Markíze teraz určite bude. Aká bude dlhá a či bude niekedy skončená, neviem povedať."

Pokúšame sa získať stanovisko zástupcov koalície.