Redaktorku JOJ prekvapilo, že sa spomína v Kočnerovej Threeme

Redaktorku JOJ prekvapilo, že sa spomína v Kočnerovej Threeme Reprofoto TV JOJ

V ďalšej časti komunikácie Mariana Kočnera s Alenou Zsuzsovou, ktorá bola údajne zachytené z aplikácie Threema v jeho telefóne, sa spomína aj televízna redaktorka.

 

Marián Kočner mal v pláne založiť stranu Cieľ. V prípravnom výbore bol Peter Tóth, Eva Tóthová a Alexandra Janoušková rod. Macuchová.

Podpisy na zaregistrovanie strany mala zbierať jeho kumpánka Kočnera Alena Zszsuzsová, ktorá je obvinená z objednávky vraždy Jána Kuciaka.

Podľa toho, čo si písala s Kočnerom cez aplikáciu Threema a dnes zverejnil web Aktuality.sk, im mala pomáhať Zsuzsovej známa Silvie Téglasová, ktorá sa venuje charite.

„So Sisou sme vcera vymysleli plan. Ona ma potravinovu banku a moze si ist pre potravinove balicky do kosic a do turcianskych teplic ale nema love na nakladak tak jej to zaplatim ja. Tam pri rozdavani musi kazdy dat obciansky lebo podla toho dava kedze to musi evidovat, kazda rodina min 2-3 dosp, 1 dedina aj 500 podpisov a netreba nikam chodit. Treba to potom len prepisat a hotovo,“ píše Zsuzsová Kočnerovi 9. decembra 2017 podľa informácií Aktuality.sk. 
„Múdro. Dopravu jej zaplatia podpisy. 50 centov za kus. Len podpisy budeme musieť narobiť,“ plánuje Kočner.
„To na striedačku popodpisujeme. Ona (Silvia Téglasová, pozn. red.) ma doma 5 dospelych a my sme 3. Aby boli ine pisma,“ píše o hladkom priebehu zbierania podpisov Zsuzsová.

V správach o zhromažďovaní podpisov Zsuzsová spomína viacero miest, kde rozhodila svoje siete, aj redaktorku TV JOJ.

„Harky mas u Drahu Dobrovicsovej, na vratnici markizy, u starostu modran, chotina, marcelovej, u primatorky hurbanova, u postara v kolarove, na najvacsom vysokoskolskom intraku v ba a v nr, v zalozniach a v domove dochodcov,“ píše Kočnerova spolupracovníčka.

Drahu Dobrovicsová potvrdila, že sa s Téglasovou osobne pozná. „Silvia mi povedala, že to práve ona zakladá nejakú politickú stranu. Hárok som aj osobne videla, ale nedostala som podpisové hárky na rozdávanie známym a ani som so žiadnym zberom podpisov aktívne nepomáhala,“ povedala televízna redaktorka pre Aktuality.sk.

So Zsuzsovou sa osobne nepozná, vraj sa s ňou míňala na návšteve u spoločnej známej.

Dobrovicsová nečakala, že sa objaví v Kočnerovej Threeme. „Prekvapilo ma to, meno Zsuzsovej som prvýkrát počula, ked si pre ňu prišli Lynxaci do Komárna. Prečo ma spomínala, netuším, ale ľahšie je asi spočítať, koho ešte nespomenula. Zarazil a znepokojil ma titulok v clánku “Kontakt v televízií”, a následne uvedene moje meno, čo dôrazne odmietam. Spájať to s TV JOJ je prinajmenšom scestné!“ reagovala pre Omediach.com Dobrovicsová.

Na otázku, či sa podpísala na hárky za založenie strany Cieľ a či oslovila niekoho, aby sa podpísal, neodpovedala.

Ani TV Markíza o údajných podpisových hárkoch na vrátnici nič nevedia.

„Vedenie TV Markíza nevie nič o tejto údajnej aktivite. TV Markíza však nepodporovala činnosť ani zakladanie žiadnej politickej strany. Bolo by to úplne v rozpore s poslaním a pravidlami televízie,“ povedal Peter Papanek zo spoločnosti Neuropea, ktorá televíziu mediálne zastupuje.

Zsuzsovú poznal podľa Denníka N aj Henrich Krejča z televízie Markíza. „Pred vyše dvomi rokmi ma kontaktovala so záujmom o pracovnú pozíciu. Prácu však nedostala a viac som s ňou nijako nekomunikoval,“ povedal Krejča pre ko.

Zsuzsová podľa Nka Kočnerovi napísala: „Neuveríš, kto mi práve po dvoch rokoch napísal.“ ... „Krejča? Kmotrík? Droba?“ spýtal sa Zsuzsovej Kočner.