V Bratislave bol falošný kasting do Jakubiskovho filmu

V Bratislave bol falošný kasting do Jakubiskovho filmu

Po Bratislave sú vyvesené plagáty na veľký kasting do nového filmu Juraja Jakubiska. Zneužili naše meno, hovorí Deana Jakubisková.

 


Na falošný kasting upozornila TV JOJ. Jednoduché plagáty oznamujú, že sa koná kasting. „Veľký casting pre Jakubisko film do pripravovaného filmu Slovanská epopeja a tisíc let samoty..." a do databázy pre slovenské a české televízie, do plánovaných aj už rozbehnutých projektov, filmov a do komparzu,"  píše sa na plagáte, kde je len adresa, kde sa kastingy uskutočňovali.

 Reprofoto: JOJ

Jakubiskovci síce majú v pláne natočiť spomínaný film, no žiaden kasting neorganizujú a plánujú ho urobiť až v budúcom roku.

Redaktor JOJky sa bol pozrieť na konkurze, kde vyberali za registráciu 3 eurá. Majiteľ spoločnosti, ktorú televízia nemenovala, redaktora pri osobnom stretnutí presviedčal, že disponuje súhlasom od spolupracovníčky spoločnosti Jakubisko film, ukázať ho nevedel a odmietol povedať aj meno pracovníčky.

„Pre mňa je to šok. Ja som z toho zdesená," povedala pre JOJ majiteľka Jakubisko film Deana Jakubisková, ktorá tvrdí, že žiadnu zmluvu s nimi neuzatvorila. „Ten pán sa s nami nespojil," povedala Jakubisková, ktorá žiada okamžité zastavenie kastingu a rieši to s vlastnými právnikmi.