Talkshow so zosnulou herečkou Monikou Potokárovou zmizla z archívu RTVS aj upútaviek

Talkshow so zosnulou herečkou Monikou Potokárovou zmizla z archívu RTVS aj upútaviek Foto: SND/Tomáš Picka

V pondelok umeleckú obec ale aj celé Slovensko zasiahla smutná správa o úmrtí talentovanej mladej herečky Moniky Potokárovej.

Popoludní RTVS oznámila, že si zosnulú herečku pripomenie vo vysielaní a večer v talkshow reprízou relácie Trochu inak s Adelou z februára 2018. Podovečer však RTVS názor zmenila a oznámila, že archívne vydanie talkshow neodvysiela.

Za krátko zmizol tento diel aj z archívu RTVS na webe a následne RTVS odstránila aj staršiu upútavku na reláciu.

Podrobnosti: SND informuje o úmrtí mladej herečky Moniky Potokárovej (VIDEO)

„Vzhľadom na citlivosť témy rozhovoru a jeho obsahový kontext sa RTVS rozhodla, že predmetnú reláciu z úcty k pozostalým nebude šíriť prostredníctvom svojej televíznej a on-line platformy," reagovala RTVS.

 

V talkshow okrem herečky vystúpili aj olympijský víťaz, majster sveta v rýchlej chôdzi Matej Tóth a jeho mladý zverenec Daniel Kováč, stand-up komik Jiří Charvát a hudobné zoskupenie vytvorené z detských hráčov na zvončeky Zvonkohra Košariská - Priepasné. V rozhovore s Adelou Vinczeovou herečka hovorila o svojej práci v divadle ale aj o tom, aké role stvárňuje a ako sa cíti. "Ak nemáte program na sobotu, máme pre vás TIP - najnovšie Trochu inak nájdete aj v archíve RTVS. Kolujú také reči, že sa (vydanie - pozn.red.) vydarilo.:-D" takto promovali diel pred rokom a pol tvorcovia.