5 proti 5 na Jednotke nekončí

5 proti 5 na Jednotke nekončí Foto: RTVS

Koncom júna končí zmluva na výrobu súťažno-zábavného formátu 5 proti 5. Z obrazovky Slovenskej televízie relácia nezmizne. Tvorcovia sa s vedením dohodli na záväzku až do konca roka 2014.

 


Súťaž 5 proti 5 patrí medzi najsledovanejšie formáty na obrazovke Slovenskej televízie. Pre RTVS ju vyrába spoločnosť Oreo Petra Núňeza na základe licenie od spoločnosti FremantleMedia.
Vedenie RTVS sa v týchto dňoch s tvorcami dohodlo na ďalšom natáčaní, so záväzkom až do konca roka 2014. „Tento týždeň som sa s RTVS dohodla na zmluve na ďalší rok a pol, t.j. minimálne do konca roka 2014," pochválila sa cez víkend na sociálnej sieti Andrea Gavačová, ktorá zastupuje spoločnosť FremantleMedia.

Moderátorom naďalej ostáva Andrej Bičan. Zatiaľ tvorcovia natočili 800 dielov. Zmluva je podpísaná na ďalších 270 častí.

Za koľko sa bude natáčať jeden diel, zatiaľ nie je jasné. Zmluva, alebo dodatok k existujúcej zmluve ešte nie je zverejnený v registri zmlúv.

Minulý rok RTVS za 200 častí zaplatila 860-tisíc eur bez DPH, jedno vydanie vyšlo 4 300 eur bez DPH. K tomu kupovala RTVS aj licenciu. Na jeden diel pripadla cena licencie tisíc eur.

"RTVS momentálne rokuje o podmienkach spolupráce v kontexte existujúcej zmluvy, jej podmienok a opcie na pokračovanie spolupráce, ktoré vyplývajú z platnej zmluvy. Dodatok bude zverejnený po ukončení rokovaní a jeho podpise," reagoval na otázky Omédiách.com Juraj Kadáš, PR manažér RTVS.

Súťaž sa na Jednotku po dlhšej pauze vrátila v septembri 2011 s novou scénou i zvučkou a pôvodným moderátorom Bičanom.