Do víkendových diskusií prídu Matovič, Pellegrini, Tomáš a ďalší

Do víkendových diskusií prídu Matovič, Pellegrini, Tomáš a ďalší Foto: RTVS

Hlavnémi témami politických diskusií bude pandémia ale aj akcia Očistec, pri ktorej polícia zatýka svojich bývalých šéfov.

Sobotné dialógy, naživo v sobotu 7. 11. 2020 od 12:12, Rádio Slovensko
 
Hosť: predseda vlády SR, predseda OĽANO Igor Matovič.

Témy:
- Zhodnotenie celoplošného testovania obyvateľstva na prítomnosť ochorenia Covid-19 a očakávania od 2. kola testovania v najviac zasiahnutých okresoch.
- Možnosti ďalšieho sprísňovania, resp. uvoľňovania opatrení na Slovensku resp. v regiónoch podľa aktuálnej pandemickej situácie.
- Dosah pandémie na hospodárstvo, sociálnu situáciu a životnú úroveň ľudí + pomoc štátu.
- Obnovenie dôvery v právny štát v kontexte aktuálneho zatýkania sudcov a bývalých policajných funkcionárov + voľba generálneho prokurátora a výber policajného prezidenta.
 
Reláciu moderuje Marta Jančkárová.
 
O 5 minút 12, naživo v nedeľu 8. 11. 2020 od 11:55 na Jednotke
 
Hostia:
- podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR, predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová;
- poslanec NR SR, člen strany Hlas-SD Erik Tomáš.
 
Témy:
- Priebeh, zabezpečenie a očakávania od 2. kola testovania obyvateľov najviac zasiahnutých regiónov na prítomnosť ochorenia Covid-19.
- Prijímanie opatrení v súvislosti s aktuálnou pandemickou situáciou na Slovensku a ich vplyv na spomalenie šírenia ochorenia a na život ľudí.
- Dosah koronakrízy a rozsah pomoci štátu.
- Priority pri čerpaní prostriedkov z Fondu obnovy EÚ, nastavenie a čerpanie eurofondov.
- Posilnenie dôvery v právny štát v kontexte najnovších akcií NAKA + voľba generálneho prokurátora a výber policajného prezidenta.
 
Na telo, v nedeľu o 13:00 na Markíze

Slovensko čelí pandémii nového koronavírusu celoplošným testovaním, ktoré aj tento víkend prebieha v desiatkach okresov. A polícia zatýka svojich bývalých šéfov v akcii Očistec. Nielen na tieto témy bude moderátor Michal Kovačič už túto nedeľu diskutovať s ministrom obrany Jaroslavom Naďom (OĽaNO) a poslancom Richardom Rašim (Hlas-SD).
 
S obomi politikmi bude hovoriť aj o tom, ako chce vláda ďalej bojovať s touto nákazou a na čo sa máme pripraviť v najbližších týždňoch.
 
Okrem toho sa pozrie aj na parlamentnú schôdzu, kde sa o rozruch postarali poslanci ĽSNS, ktorí boli vykázaní z rokovania po tom, čo sa odmietli preukázať negatívnymi výsledkami testov.
 
Markíza sa bude venovať aj prezidentským voľbám v USA.

V politike v nedeľu od 11.00 na TA3

Témy: Zadržanie bývalých vysokopostavených predstaviteľov PZ SR, miera politického vplyvu na justíciu a políciu; Efektivita plošného testovania, povinná karanténa, štátna pomoc; Voľby prezidenta USA, vplyv na geopolitickú mapu sveta.
Hostia:
Peter Pellegrini (Hlas-SD), poslanec NR SR
Tomás Valášek (Za ľudí), poslanec NR SR, predseda Výboru NR SR pre európske záležitosti
Marián Kéry (Smer-SD), poslanec NR SR, predseda Zahraničného výboru NR SR
Peter Osuský (SaS), poslanec NR SR, podpredseda Zahraničného výboru NR SR
Peter Kmec (Hlas-SD), poslanec NR SR, podpredseda Výboru NR SR pre európske záležitosti
Vladimír Palko, bývalý minister vnútra SR