Vynikajúca správa: Prvá detská slovenská TV RiK je späť (VIDEO)

Vynikajúca správa: Prvá detská slovenská TV RiK je späť (VIDEO)

Slovenská spoločnosť IFC Media, líder v distribúcii platených televíznych kanálov a obsahu na českom a slovenskom trhu, spolu s mníchovskou spoločnosťou Your Family Entertainment AG prinášajú na Slovensko obľúbenú TV RiK - prvý televízny kanál pre deti a rodiny na Slovensku v slovenskom jazyku.

 Vynovený lineárny kanál platenej televízie RiK je určený pre deti a rodiny.  24 hodín denne a 7 dni v týždni prináša obľúbené rozprávky, kvalitnú detskú hranú i animovanú tvorbu aj oceňované filmy a seriály, a to všetko v slovenskom jazyku.

Jedným z významných dodávateľov obsahu pre RiK je spoločnosť Your Family Entertainment AG, ktorá v oblasti detských programov má dlhoročné skúsenosti, a vysiela pre deti hlavne v nemecky hovoriacich krajinách: v Nemecku, Rakúsku a Švajčiarsku pod názvom Ric TV a v spolupráci s A1 Telekom Austria od roku 2019 prináša aj RiC International.

Slovenská verzia RiK TV vysielala na Slovensku od roku januára 2015 do konca decembra 2019.

 

IFC Media a Your Family Entertainment AG (YFE) sa rozhodli obľúbenú televíziu na Slovensku nielen oživiť, ale deťom prichystali viaceré prekvapenia. V októbri rada schválila návrat značky RiK TV na Slovensko, aktuálne zakladatelia rokujú o zaradení TV stanice do ponuky operátorov. Medzi prvými ju prinesie Antik TV, Martico ďalší operátori. TV RiK je už dostupná pre operátorov na satelite Eutelsat 16 E.

Maskotom siete Ric TV/RiK TV je postavička RiK, pochádza z nemeckého ikonického seriálu RiK the Raven, pôvodom z Ravensburgu v Nemecku.

Program televízie je vyskladaný z rozsiahlej knižnice. Medzi obľúbené programy patria Príšerky zo skúmavky o dvoch súrodencoch, ktorí objavia a vyslobodia tri úžasné bytosti zo skúmaviek, alebo programy ako Scruff - Maxík, Agi Bagi, Wakkaville a mnohé ďalšie.
Viac ako 80 percent titulov tvorí európska produkcia alebo koprodukcia.

Zábavná a poučná pomoc v náročnej dobe

RiK TV prichádza na Slovensko v náročnom čase, keď deti nemôžu veľmi chodiť medzi kamarátov a pre nedostatok času mnohých rodičov sa môžu stať obeťou nevhodného a nebezpečného obsahu na internete. RiK TV im prináša nielen zábavu, ale aj kvalitný obsah, správne vzory a pomoc pri ľahšom prekonaní sociálnej izolácie a pre rodičov istotu, že ich deti pozerajú vhodný a kvalitný obsah.

Programy RiK sú totiž koncipované tak, aby boli nielen zábavné ale aj poučné a zároveň sa vyhýbajú násiliu a vyzdvihujú spoločenské hodnoty, rozmanitosť. Prinášajú dobrodružstvo, možnosť snívať a rozvíjajú fantáziu dieťaťa. Napríklad deti v predškolskom veku sa najviac učia z televízie a program v slovenskom jazyku im učenie zjednodušuje.

„Tešíme sa z partnerstva s YFE a možnosti vrátiť sa do slovenských rodín s deťmi s prvým televíznym kanálom pre deti v slovenskom jazyku. Pevne veríme, že RiK obohatí televíznu ponuku všetkých operátorov na Slovensku, a vyplní dieru na trhu v súlade s očakávaniami a požiadavkami divákov na detský obsah v slovenskom jazyku, so silným zameraním na vzdelávanie, zábavu a podpora sociálnych hodnôt,“ povedal Jozef Pipek výkonný riaditeľ IFC Media.

„Naša skupina sa snaží expandovať na medzinárodnej úrovni tým, že spolupracuje so skvelými partnermi. Sme radi, že môžeme spojiť sily s IFC Media, a tešíme sa na dlhodobé partnerstvo. RiK prichádza v pravý čas prinášať zábavu pre deti a celé rodiny na Slovensku. Uvedenie na trh je ďalším vynikajúcim príkladom schopnosti spoločnosti YFE expandovať a budovať svoje podnikanie v medzinárodnom meradle,“ povedal Bernd Wendeln, COO a člen predstavenstva YFE.