Prenosy turnajov UFC sa sťahujú na Premier Sport

Prenosy turnajov UFC sa sťahujú na Premier Sport Foto: UFC

Galavečery americkej organizácie UFC uvidia diváci Magio TV a DIGI SLOVAKIA od januára 2021 na stanici Premier Sport, ktorá každý rok odvysiela všetky priame prenosy z jednotlivých večerov.

Držiteľom vysielacích práv na priame prenosy z najprestížnejšej organizácie zmiešaných bojových umení UFC je skupina LAMA ENERGY GROUP, do ktorej patrí český televízny operátor Telly. Niekoľkoročný kontrakt na vysielacie práva platia pre Slovensko aj Českú republiku. Prenosy budú dostupné u operátorov Slovak Telekom a DIGI Slovakia, v Českej republike si ich môžu naladiť zákazníci Telly, T-Mobile a O2 Czech Republic.

„UFC sledujú milióny divákov po celom svete a početnú základňu priaznivcov má takisto na Slovensku a v Českej republike. Premier Sport ponúkne každý rok priame prenosy z jednotlivých UFC večerov. Naživo pôjdu všetky zápasy z hlavnej karty. Zápasy pred hlavnou kartou, tzv. prelims, zaradí Premier Sport do vysielania len v prípade, ak v nich nastúpi slovenský alebo český bojovník,“ píše spoločnosť Telekom v tlačovej správe.

V norganizácii zmiešaných bojových umení na svete pôsobia v súčasnosti jeden slovenský a traja českí bojovníci. Všetci do UFC vstúpili v tomto roku. Slovák Ľudovít Klein v septembri vzbudil pozornosť výborným výkonom, pri ktorom po 76 sekundách knokautoval Shanea Younga. Najväčšou českou hviezdou je Jiří Procházka, ktorý prišiel do UFC ako šampión s titulom z japonskej organizácie Rizin. Dva víťazné zápasy v UFC stihli aj David Dvořák a Makhmud Muradov, populárny česko-uzbecký bojovník.