Pri novej rozprávke O liečivej vode skomplikovala situáciu herečka, ktorá mala hrať princeznú (VIDEO)

Pri novej rozprávke O liečivej vode skomplikovala situáciu herečka, ktorá mala hrať princeznú (VIDEO)

Už dnes večer je pre divákov RTVS pripravená premiéra novej pôvodnej rozprávky s názvom O liečivej vode. Príbeh lásky, v ktorom sa prelína svet ľudí so svetom, v ktorom žijú vodné bytosti, sa začne o 19:00 na Jednotke.

V hlavnej úlohe sa predstaví Darija Pavlovičová a Jakub Spišák. V rozprávke O liečivej vode si zahrala aj Zuzana Kanócz, Linda Rybová, Marián Mitaš, Juraj Kemka a ďalší. Natáčalo sa na Smoleniciach.

Tvorcovia mali na úplnom začiatku najväčšie problémy s princeznou. V úlohe Hanky sa mala pôvodne objaviť herečka a baletka Valéria Frištik-Stašková. Nakrúcanie sa pre koronavírus posunul a herečka medzitým oznámila, že bude mamou.

Tvorcovia vyberali náhradnú princeznú online

Filmári museli v krátkom čase nájsť náhradu. Rovno dve, keďže princezná sa v rozprávke objaví najprv ako osemročná, potom ako osemnásťročná. Podmienkou bolo, aby sa dve náhradné princezné na seba podobali. Pandémia však nedovoľovala zrealizovať plnohodnotný casting. Vyberalo sa online.

Stella Vidanová, OLV

Do úlohy „veľkej" Hanky napokon obsadili Dariju Pavlovičovú, malú Hanku si zahrala Stella Vidanová.

Zábery z nakrúcania niekoľkých scén, ktoré vznikali na zámku v Smoleniciach:

Príbeh rozprávky sa odohráva v krajine, v ktorej odpradávna žili vo vzájomnej symbióze vedľa seba ľudský svet a svet vôd. V ľudskom svete vládne spravodlivou rukou kráľ Juraj, ktorý ovdovel a stará sa o svoju dcéru Hanku. Vo vodnom svete, ktorý je pre ľudské oči neviditeľný, vládne Vodná pani spolu so svojimi pomocníkmi.

Odporúčame aj: Nová rozprávka Vianočná hviezda s Annou Geislerovou sa natáčala v Tatrách aj na dvoch zámkoch (VIDEO, FOTO)

Jedného dňa sa zľutuje nad chorou princezničkou Hankou a daruje kráľovi Jurajovi vodu, ktorá vylieči každú chorobu a zahojí každú ranu. Vodná pani má však podmienku: liečivá voda sa nesmie dostať do rúk podlého a sebeckého človeka, pretože by sa navždy stratila.

No všetko dobré a ušľachtilé možno zneužiť a ľudská chamtivosť nepozná hranice. Kráľov brat Filip a jeho pomstychtivá manželka Henrieta majú s vodou iné plány a neštítia sa ani zločinu...