Tri oriešky pre Popolušku sa stali najsledovanejším programom roku 2020 (VIDEO)

Tri oriešky pre Popolušku sa stali najsledovanejším programom roku 2020 (VIDEO) Foto: SFÚ

Diváci dali aj tento rok jasne najavo, že bez klasických rozprávok by to neboli Vianoce, aké majú radi.

Legendárna rozprávka Tri oriešky pre Popolušku si na Štedrý deň, vo štvrtok 24. decembra 2020 na televízii Markíza a v oboch hlavných cieľových skupinách sa stala doposiaľ absolútne najsledovanejším programom roku 2020 v rámci ponuky všetkých slovenských staníc, informuje Markíza v tlačovej správe.

Celkovo vianočnú rozprávku sledovalo 906-tisíc divákov starších ako 12 rokov a stala sa tak aj v tejto širšej cieľovej skupine nateraz najsledovanejším programom roka.Rozprávku počas Štedrého dňa zhliadlo viac ako 1,5 milióna divákov starších ako 12 rokov.

Rozprávka dosiahla v cieľovej skupine 12-54 rekordný tohtoročný rating 19,9% a trhový podiel 35,5%.

Na Markíze druhú priečku vo vianočnej sledovanosti dosiahol špeciálny videoklip s názvom Vianočná pesnička (580 divákov v skupine 12+), pod ktorým sa skrývala prerábka notoricky známeho vianočného hitu Mariah Carey All I Want For Christmas Is You, naspievaná detskými a tínedžerskými hercami a herečkami zo seriálových hitov Oteckovia a Pán profesor.


Perinbabu sledovalo 432-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov.

Mrázik 25. decembra k obrazovkám pritiahol celkovo 623-tisíc divákov starších ako 12 rokov, pričom medziročne si polepšil až o 220-tisíc divákov.