Moderátor TA3 už pozná svoj trest, súd dnes rozhodol (VIDEO)

Moderátor TA3 už pozná svoj trest, súd dnes rozhodol (VIDEO) Reprofoto: TA3

Okresný súd Bratislava II. dnes v superrýchlom konaní rozhodol o treste za jazdu pod vplyvom alkoholu pre moderátora politickej relácie V politike na TA3 Norberta Dolinského.

„OS Bratislava II trestným rozkazom uložil obvinenému peňažný trest v sume 5 000 Eur; pre prípad, žeby peňažný trest nebol zaplatený uložil náhradný trest odňatia slobody vo výmere 1 rok. Zároveň súd uložil obvinenému trest zákazu činnosti viesť akékoľvek motorové vozidlo na skúšobnú dobu 3 roky. Trestný rozkaz je právoplatný,“ povedal pre Omediach.com hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Dolinského hliadka zastavila v utorok večer o 22:00 v Bratislave na ulici Na križovatkách. Kontrola bola vykonaná na základe oznámenie, ktoré polícia prijali na linke 158. Dychová skúška u vodiča ukázala 1,77 promile.

„Alkoholom potúžený vodič bol okamžite obmedzený na osobnej slobode a eskortovaný na najbližšie policajné oddelenie k vykonaniu ďalších procesných úkonov,“ povedala v stredu pre Omediach.com hovorkyňa krajského riaditeľstva policajného zboru Vladimíra Martiniaková.

Dolinský už v nedeľu reláciu V politike moderovať nebude. Televízia sa rozhodla stiahnuť dlhoročného moderátora TA3 po jeho škandále s alkoholom - a to nielen z hlavnej politickej relácie, ale aj z obrazu. 

Odporúčame aj: TA3 už má za Dolinského náhradu, politické debaty bude moderovať bývalá politička

„Reláciu V politike bude zatiaľ moderovať Zuzana Martináková, výkonná riaditeľka programu a spravodajstva televízie TA3, ktorá má s formátom politických diskusií dlhoročné skúsenosti. Nevylučujeme ani príležitosť pre novú tvár tejto relácie,“ povedala pre Omediach.com Oľga Dúbravská.

Odporúčame aj: Dolinský: Ľutujem svoje chvíľkové zlyhanie

Norbert Dolinský, ktorý pochádza z Košíc, prišiel do TA3 v roku 2013. Najprv bol redaktorom spravodajstva, istý čas moderoval reláciu Dobré správy, za krátko začal moderovať politické debaty. Začínal v roku 1998 v rádiu Rebecca a neskôr vystriedal viacero ďalších rádií: Rádio B1, Rádio Viva a od roku 2012 je moderátorom Jemných melódií. Najdlhšie, šesť rokov, pôsobil v rádiu Expres, kde moderoval ranné vysielanie Hemendex, ale bol aj redaktorom a dramaturgom vysielania.