Walt Disney tento rok ukončí 100 zo svojich televíznych kanálov

Walt Disney tento rok ukončí 100 zo svojich televíznych kanálov

Americká filmová a zábavná spoločnosť Walt Disney plánuje tento rok ukončiť 100 zo svojich medzinárodných televíznych kanálov a do budúcna sa zameria na streamovacie službu Disney +. Informovala o tom agentúra Bloomberg. V pondelok sa tejto téme na konferencii venovanej technológiám a médiám venoval šéf spoločnosti Bob Chapek.

"Väčšina obsahu sa presunie na Disney +," povedal Chapek. Túto službu označil za kľúčovú stratégiu, v rámci ktorej sa firma posúva k modelu založenému na priamom predaji zákazníkom. Ukončovanie televíznych programov bude závisieť na zmluvách, ktoré má Disney pre jednotlivé trhy. Pripomenul, že vlani spoločnosť ukončila činnosť 30 televíznych kanálov.

"Spotrebitelia čoraz viac sledujú obsah prostredníctvom internetu. Disney chce mať v tomto trende náskok," povedal na konferencii Chapek. Akciu organizovala investičná banka JPMorgan Chase.

Ku koncu prvého štvrťroka mala streamovacia služba Disney + 103,6 milióna predplatiteľov. Konkurenčný Netlix, čo je hlavný hráč v tomto odvetví, mal na konci marca zhruba 208 miliónov predplatiteľov.