RTVS chce konkurovať vlastnými seriálmi

Foto: RTVS Foto: RTVS

Ťažiskovými formátmi jesene na Jednotke bude stará a nová Kriminálka Staré Mesto, nový seriál Kolonáda, Sanitka 2 a nový formát s Katarínou Brychtovou.

 

 

Na jeseň sa opäť vráti Kriminálka Staré Mesto, slovensko-česká kriminálka z prostredia Bratislavy (štvrtok). Televízia najprv zopakuje staré časti, po ktorých nasadí novú sériu. Na rozdiel od prvej série, pri novej jednotlivé diely nebudú uzatvorené. Dejová línia seriálu sa bude ťahať všetkými dielmi. Spolu ich bude 24.

Natáčanie Kriminálky Staré Mesto   Foto: RTVS

Ďalším seriálom, na ktorý je šéf RTVS Václav Mika hrdý, je Kolonáda. Seriál, ktorý sa natáča v Turčianskych Tepliciach, je totiž po dlhom čase prvý, ktorý si vyrába RTVS sama. Mika si práve od tohto seriálu sľubuje veľa. „Je to aj riziko, ale ak nebudeme tvoriť, tak sa to nenaučíme," povedal na tlačovej besede.

Dagmar Havlová v Sanitke II   Foto: RTVSSTV bude vysielať na jeseň voľné pokračovanie Sanitky 2 (utorok večer), trinásťdielny seriál o novodobých záchranároch v réžii Filipa Renča.
V sobotu večer bude po Pošte pre teba vysielať nový formát s Katarínou Brychtovou Pravdivé príbehy. Budú to rekonštrukcie skutočných ľudských osudov, ktoré vznikli na základe príbehov, ktoré ľudia napísali do Pošty pre teba.

Po rokoch bude mať RTVS aj nový vlastný animovaný večerníček Mimi a Líza.

V stabilnom vysielacom čase sa bude vysielať 5 proti 5 s Andrejom Bičanom, ktorý už chystá novinku aj pre JOJ.

Na obrazovke bude pokračovať zábavná šou Nikto nie je dokonalý (utorok), britský kriminálny seriál Luther (štvrtok večer), v piatok večer druhá séria zábavnej šou Milujem Slovensko a po nej reprízy hudobnej šou Legendy popu.
Medzi víkendovými magazínmi ostáva Nebíčko v papuľke, Taxík, Postav dom, zasaď strom, Hurá do záhrady a Tajomstvo mojej kuchyne.

RTVS má v pláne priniesť aj nový denný formát – ranné vysielanie, podrobnosti zatiaľ generálny riaditeľ neprezradil. Pôjde pravdepodobne o podobné vysielanie, ako má Markíza - Teleráno. RTVS má už na formát zaregistrovanú značku Dobré ráno Slovensko. Spustenie ranného formátu závisí od ukončenia rekonštrukcií štúdií.

Pondelok večer bude vyčlenený pre európsku filomú tvorbu - RTVS má nachystané britské filmy filmy ako Kráľova reč, Nowhere boy, francúzsky Moliére a ďalšie.

Pravdivé príbehy Kataríny Brychotvej  Foto: RTVS

Dvojka bude pokračovať v cykle žánrových dokumentov v prime-time, RTVS nakupovala hlavne od BBC. „Sústredíme sa na európsku tvorbu," povedal programový riaditeľ Tibor Búza. STV od októbra už nebude vysielať paralelne večerné správy na Jednotke aj na Dvojke. Namiesto Správ RTVS na Dvojke bude vysielať program pre deti, kde pribudne ďalší Večerníček.

Na jeseň bude pokračovať Výprava nádeje. Po zrušení Maškrtníčka sa má na obrazovke koncom roka objaviť Zázračný ateliér.