Po Sarbouvi náhle končí aj Mužík

V televízii Nova náhle skončil šéf spravodajstva Vladimír Mužík, bývalý šéfredaktor Nového času.

 

 

Riaditeľ spravodajstva televízie Nova Vladimír Mužík vo štvrtok skončil vo funkcii, o jeho odchode informovala televízia v krátkej tlačovej správe s tým, že ide o vzájomnú dohodu, ktorá má okamžitú platnosť. Riaditeľ skupiny Nova Jan Andruško mu v správe poďakoval za doterajšiu spoluprácu. Televízia ale neuviedla dôvody, prečo Mužík skončil.
Podľa informácií Omédiách.com Mužík patril medzi Sarbouvých obľúbencov. Po jeho príchode do redakcie Nova nastali v spravodajstve výrazné zmeny, nielen personálne, ale aj vizuálne. Správy sa zbulvarizovali, čo bolo vidieť napríkad aj na oblečení moderátorov, ktoré u niektorých divákov vyvolalo pobúrenie.

Na otázku, čo bude ďalej, Mužík pre idnes.cz odpovedal len toto : "Neviem a nebudem k tomu nič hovoriť."

Vladimír Mužík pracoval na Nove od júna 2011, najprv na PR oddelení, od februára 2012 bol šéfom spravodajstva. Po jeho príchode piati redaktori na protest dali výpoveď, dvaja ju neskôr stiahli.
Mužík pred príchodom na Novu bol šéfredaktorom Nového času a neskôr bulvárneho českého denníka Blesk.

Sledovanosť spravodajstva posledné roky klesala. Na spravodajstvo prišli v poslednom období viaceré sťažnosti na neobjektívnosť. Česká licenčná rada sa napríklad zaoberá sťažnosťou na rubriku Potravinová inšpekcia, v ktorej sa televízia vyhýba informovaniu o niektorých supermarketoch.