Do vedenia majiteľa Markízy a Novy prichádza Mužík od Babiša

Do vedenia majiteľa Markízy a Novy prichádza Mužík od Babiša Foto: CME

Spoločnosť CME dnes oznámila, že Vladimír Mužík nastúpi na pozíciu Director of Digital Transformation - Informative Programming. CME je majiteľom skupiny televízií okolo Markízy a Novy a ďalších televízií v stredoeurópskom regióne.

Vladimír Mužík sa dlhodobo pohybuje vo priestore českých a slovenských médií, posledné roky bolo jeho meno spojené s mediálnymi aktivitami Andrea Babiša na Slovensku a v ČR. Mužík doposiaľ riadi vydavateľstvo Mafra Slovakia na Slovensku, je v predstavenstve spoločnosti a je zároveň aj konateľom spoločnosti Ticketportal, ktorá predáva vstupenky na rôzne podujatia. Ako potvrdil pre web Omediach.com na týchto pozíciách naďalej ostáva.

"Vladimír Mužík bude pracovať na stratégii pre digitálny obsah a spolupracovať s redakčnou radou CME a riaditeľmi spravodajstva v jednotlivých krajinách. Bude z tejto novozriadenej pozície napomáhať k rozšíreniu, zlepšeniu a inovácií lineárnych programových formátov s cieľom prispôsobiť ich tak, aby obstáli aj v digitálnom prostredí," informuje mediálna skupina CME v tlačovom vyhlásení.

“Počas mojej mediálnej kariéry som bol svedkom dramatickej digitalizácie tlačených médií. Ani televízne spravodajstvo nie je imúnne voči podobným, hlbokým zmenám. Pre televízne spravodajstvo a informačné programy je kľúčové využiť vzostup digitalizácie, aby zostali relevantnými. Z tejto výzvy mám radosť a teším sa, že budem môcť uplatniť svoje desaťročné mediálne skúsenosti a využiť ich na všetkých trhoch spoločnosti CME v strednej a východnej Európe,” cituje CME Vladimíra Mužíka.​

Odporúčame aj: Markíza oznámila zmeny vo vedení, mení aj šéfa spravodajstva a publicistiky (FOTO)

Zásadné zmeny v Markíze začali v minulom roku, keď z pozície generálneho riaditeľa odišiel Matthias Settele a nahradil ho niekdajší redaktor Markízy či šéf O2 Peter Gažík.

Na začiatku roka v Markíze skončil dlhoročný riaditeľ spravodajstva a publicistiky Markízy Henrich Krejča. Na jeho miesto nastúpil Michal Kratochvíl z Novy. Pred niekoľkými dňami náhle skončil v televízii aj jeden z vedúcich vydania Televíznych novín Martin Halanda, o jeho odchode dnes píše Denník N.

Vladimír Mužík po absolvovaní Univerzity Palackého v Olomouci začínal kariéru rovno na pozícii šéfredaktora v Ringier Axel Springer Media, najprv v Bratislave, potom v Prahe. Bol šéfredaktorom Nového Času a neskôr bulvárneho českého denníka Blesk. Následne nastúpil do spoločnosti CET 21 (dnes CME) na pozíciu vedúceho firemnej komunikácie. V roku 2011 nastúpil do TV Nova na pozíciu vedúceho spravodajstva, bolo to v čase, keď skupinu ovládal rumunský magnát Adrián Sarbu. Po odchode Sarbu odišiel z mediálnej skupiny aj Mužík. Krátko pracoval pre TV JOJ, kde bol šéfom internetových aktivít  JOJ. V roku 2014 nastúpil do spoločnosti MAFRA Slovakia na pozíciu generálneho riaditeľa. V obchodnom registri je stále podpredsedom predstavenstva Mafra Slovakia. Zároveň bol Mužík roky zodpovedný aj za videoobsah naprieč celou mediálnou skupinou Mafra a členom predstavenstva českej televíznej stanice Očko. Mužík je zároveň aj konateľom spoločnosti Ticketportal, ktorá predáva vstupenky na rôzne podujatia.

Mafra Slovakia vydáva Hospodárske noviny a ďalšie tituly ako Evita, Téma, Rytmus života, Stratégie, Eurotelevízia, TV Max či web Brainee.

Zaujíma vás zákulisie médií, sledujte nás aj na Facebooku a na Instagrame