Digi Slovakia sa stala súčasťou skupiny Slovak Telekom

Digi Slovakia sa stala súčasťou skupiny Slovak Telekom

DIGI Slovakia sa 1. septembra stala oficiálne členom Skupiny Slovak Telekom. Slovak Telekom získal 100% podiel v spoločnosti, ktorá bude naďalej fungovať ako samostatná právna entita a nová dcérska firma, informuje ST v tlačovej správe.

 

 

Spoločnosť DIGI Slovakia bude fungovať ako samostatný subjekt a dcérska firma. Ceny služieb DIGI Slovakia ostávajú nezmenené, sľubuje nový majiteľ. S tým, že Slovak Telekom prinesie ďalšie televízne novinky, aj pre zákazníkov DIGI. Slovak Telekom sa v poslednom období sústreďuje hlavne na športové televízne akvizície.

„Akvizíciu DIGI Slovakia... sme získali väčší podiel v tomto segmente a zároveň chceme naplniť náš primárny cieľ: rozšíriť TV portfólio a ponúknuť najlepšiu ponuku pre všetkých zákazníkov. Každá platforma ponúka určité benefity – či už pomer cena/výkon alebo interaktivitu a množstvo funkcií pre náročnejších zákazníkov. Variabilitu celkovej ponuky chceme ponechať aj v budúcnosti – ale zároveň priniesť aj špičkový obsah pre všetkých zákazníkov. Nedávnym ohlásením nových športových kanálov sme dali trhu prvý signál, že chceme ponúknuť aj pridanú hodnotu a profilovať sa ako najatraktívnejší hráči na poli TV služieb," povedal Miroslav Majoroš, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Slovak Telekom.

Dve značky ostávajú
Slovak Telekom a DIGI Slovakia budú naďalej pôsobiť na slovenskom TV trhu ako dvaja operátori a ponúkať svoje služby pod samostatnými značkami.

Ceny ostávajú
Aj po akvizícii spoločnosti DIGI Slovakia budú naďalej platiť ceny služieb v portfóliu ako doteraz – za 9,60 € mesačne získajú zákazníci DIGI Slovakia možnosť sledovať viac ako 50 TV staníc.

Ďalšie novinky už do konca roka
Slovak Telekom odštartoval pre zákazníkov Magio TV, Magio Sat i zákazníkov DIGI Slovakia prvé novinky už v auguste zaradením stanice Slovak Sport.TV2, ktorá je exkluzívne dostupná iba pre týchto divákov.

Zároveň spolupráca priniesla možnosť uvedenia ďalších troch TV staníc: DIGI Sport 2, DIGI Liga majstrov 1 a DIGI Liga majstrov 2, ktoré budú najbližšie dva roky na Slovensku exkluzívne vysielať vybrané zápasy súťaže UEFA Liga majstrov, ktoré nebudú dostupné vo vysielaní iných slovenských TV staníc. Všetci zákazníci Magio TV, Magio Sat a DIGI Slovakia môžu sledovať tieto športové kanály do konca roka 2013 zadarmo.
Podľa informácií Omédiách.com spoločnosť ST sa podieľala na nákupe televíznych práv.

U zákazníkov DIGI Slovakia by mali do konca roka pribudnúť nové televízne stanice.

DIGI Slovakia pôsobí na Slovensku od roka 2006 a poskytuje káblovú televíziu a internet v 10 slovenských mestách. Väčšina zákazníkov využíva príjem TV cez satelit. Služby TV a internetu využíva viac ako 270 tisíc zákazníkov.

Rokovania Slovak Telekomu a rumunského konzorcia RCS & RDS o odkúpení DIGI Slovakia boli zavŕšené 14. mája 2013 podpisom akvizičnej zmluvy. Akvizíciu odsúhlasil Protimonopolný úrad SR 31. júla 2013.