Po troch rokoch TA3 zverejnila reakciu Esetu na vyjadrenia Andreja Danka

Po troch rokoch TA3 zverejnila reakciu Esetu na vyjadrenia Andreja Danka Reprofoto TA3

Vo nedeľu pred diskusnou reláciou V politike televízia TA3 odvysielala oznam, v ktorom spoločnosť Eset reaguje na výroky Andreja Danka na adresu tejto IT spoločnosti, ktoré odzneli v relácii V politike ešte v novembri v roku 2018, keď bol Danko hosťom relácie ako predseda parlamentu.

"Ak máme tú firmu ESET, ktorá vlastní Progresívne Slovensko a financuje všetkých kandidátov od prezidenta, cez všetkých ostatných, že je to veľmi nebezpečný jav pre spoločnosť v kontexte toho, že tieto firmy často disponujú aj návykmi a informáciami o správaní spotrebiteľov," povedal vtedy vo vysielaní TA3 Andrej Danko.

TA3 po viac ako troch rokoch odvysielala reakciu Esetu: "Spoločnosť ESET k tomuto výroku uvádza nasledovné. Tento výrok je nepravdivý. Spoločnosť ESET nevlastní, ani nefinancuje politickú stranu Progresívne Slovensko. Spoločnosť ESET nefinancuje žiadnych kandidátov do volebných funkcií. Spoločnosť ESET neposkytuje žiadne údaje akýmkoľvek politickým stranám či kandidátom, ani ich nijakým spôsobom neuchováva, ani analyzuje za účelom využitia v politickej súťaži, resp. iným zákonu odporujúcim spôsobom."

Spoločnosť reagovala na vyjadrenia Danka bezprostredne po odvysielaní relácie v roku 2018, keď sa ohradila voči zaťahovaniu do politického boja a „zneužívaniu svojho mena v dezinformáciách a konšpiráciách v slovenskej politike“, na obrazovku sa dostala jej reakcia teraz.

Spoločnosť sa podobne aj prostredníctvom žalôb ohradzovala aj proti výrokom Ľuboša Blahu či Štefana Harabina.