TA3 vytvorila priestor pre monológ Roberta Fica, o kauze SPP diskutuje sám

Foto: ÚV SR Foto: ÚV SR

Hoci je v parlamente návrh na odvolanie premiéra a politikou otriasa kauza okolo SPP, TA3 k tejto téme nevytvorila priestor pre klasickú diskusiu medzi opozíciou a koalíciou.

 

 

Premiér Robert Fico bude diskutovať v relácii V politike o 11 hodine s moderátorom Reném Medzihradským sám.

„Premiér Fico sa usvedčuje nielen z kolaborovania s finančnými skupinami, ale aj z neuveriteľnej zbabelosti. Definitívnym dôkazom je jeho zajtrajšia účasť v diskusnej relácií TA3 bez politického oponenta. Ignorovanie výzvy na televízny duel sa dalo očakávať, pretože Robert Fico je len bábkou finančných skupín, ktorým túto krajinu predal," napísal vo vyhlásení Daniel Lipšic z Nova, ktorá upozornila na elektronickú stopu po J&T Investment Advisors na vládnych dokumentoch.

Odporúčam aj: JOJ a ďalšie médiá si J&T na vládnom materiáli nevšimli


„Politik, ktorému chýba základná odvaha obhájiť svoje rozhodnutia, nemôže stáť na čele vlády. Svojim televíznym monológom potvrdil, že návrh na jeho odvolanie je opodstatnený," dodal Lipšic.

"Pán Lipšic - už ako je jeho zvykom, opäť klame. V tomto volebnom období sa Robert Fico, na rozdiel od Ivety Radičovej, vo funkcii premiéra nevyhýba televíznym duelom so svojimi politickými oponentmi. Pravidelne v nich diskutuje so skutočnými lídrami pravicových parlamentných strán," reagovala pre Omédiách.com Beatrice Saboová, hovorkyňa premiéra.

Podľa jej slov pozvanie do diskusnej relácie V politike "v tomto formáte dostal premiér už pred dvomi týždňami - teda do prvej poprázdninovej relácie. "Pre jeho pracovnú zaneprázdnenosť ho však televízia presunula na tento víkend."

Odporúčam aj: V nedeľu nebude diskusná relácia ani v RTVS ani na Markíze

Túto nedeľu 14. septembra na poludnie nie je diskusná relácia ani na Markíze, ktorá pravidelné Na telo zrušila, ale ani na RTVS. Namiesto O 5 minút 12 je v programe priamy prenos z Dómu sv. Martina v Bratislave pri príležitosti štátneho sviatku Sedembolestná Panna Mária - Patrónka Slovenska.