V nedeľu nebude diskusná relácia ani v RTVS ani na Markíze

V nedeľu nebude diskusná relácia ani v RTVS ani na Markíze

Rozhlas a televízia Slovenska diskusnú reláciu O 5 minút 12 túto nedeľu nevysiela. Na Jednotke dá prednosť prenosu svätej omše.

 


Hoci je v parlamente návrh na odvolanie premiéra a politikou otriasa kauza okolo SPP a otázky o vplyve J&T na rozhodovanie vlády, na Markíze a RTVS sa o tom v nedeľu debatovať nebude.

 

V nedeľu (15. septembra) nebude diskusná relácia nielen na Markíze, kde pravidelné Na telo zrušili, ale ani na RTVS. Namiesto O 5 minút 12 je v programe priamy prenos z Dómu sv. Martina v Bratislave pri príležitosti štátneho sviatku Sedembolestnej Panny Márie.

Odporúčam aj: Pravidelné Na telo končí

„Je štandardnou praxou aj v iných televíziách, že v prípade štátneho sviatku (v tomto prípade Sedembolestnej Panny Márie) sa dlhodobo vopred program tematicky prispôsobí danému sviatku," povedal hovorca RTVS Juraj Kadáš.
Presun omše na Dvojku podľa neho nie je možný, "keďže v tom čase na nej budeme od 10:45 až do 13:20 vysielať významné športové podujatie – Majstrovstvá sveta vo vodnom slalome."

V súčasnosti je moderátorkou O 5 minút 12 Marta Jančkárová, o pár týždňov ju nahradí nový moderátor.

Odporúčam aj: JOJ a ďalšie médiá si J&T na vládnom materiáli nevšimli

Jedinou politickou diskusnou reláciou túto nedeľu bude V politike na TA3 o 11 hodine.
V sobotu v Sobotných dialógoch na Rádiu Slovensko moderátor Branislav Dobšinský do relácie Sobotné dialógy pozval ministra vnútra Róberta Kaliňáka (Smer – SD) a poslanca Gábora Gála (Most-Híd).