Seriál Druhá šanca prichádza s druhou sériou, prinášame podrobnosti (FOTO)

Seriál Druhá šanca prichádza s druhou sériou, prinášame podrobnosti (FOTO) Foto: Markíza

Televízia Markíza prinesie v septembri druhé sériu seriálu Druhá šanca. Nových 16 epizód začne vyielať od 5. septembra vždy v pondelok o 20:30.

V novej sezóne Druhej šance sa diváci opäť ocitnú na oddelení internej medicíny prestížnej Nemocnice Bezručova, kde sa budú stretávať s väčšinou hrdinov z prvej série, doplnených novými postavami ďalších lekárov a nemocničného personálu. Ústrednou postavou ostáva „Dok“ – bývalý primár Andrej Fabián, ktorého stvárňuje Ján Koleník.

„Som veľmi rád, že kvalitný scenár a seriál Druhá šanca dostal rovnako kvalitnú druhú sériu, v ktorej odhalíme ešte viac zo zabudnutej Andrejovej minulosti. Bude si musieť upratať nielen vzťahy, ale aj zachrániť pracovný kolektív, získať späť svoj bývalý post primára, a to všetko na pozadí hodnôt, ako sú rodina, priatelia a lekárska etika. V druhej sérii sa ešte viac pozrieme na charaktery a ľudskosť lekárov, ktorí sa v prvej línii obetujú pre spoločnosť, a tým im vzdávame veľkú úctu,“ povedal Koleník.

Foto: Markíza

Fabián v tejto sérii získa nového protivníka – nekompromisnú kolegyňu, virologičku Dianu Richterovú (Monika Hilmerová), s ktorou bude zvádzať napínavý boj o svoje pôvodné miesto primára a zároveň tak obhajovať svoj ľudský a empatický prístup k pacientom a medicíne. Dej seriálu rozvíria aj ďalšie nové postavy v podaní Filipa Tůmu, Vlada Černého, či Karola Tótha. Hneď v úvodnej časti sa však stane udalosť, ktorá navždy zmení nielen toto oddelenie, ale i celé jeho osadenstvo a hrdinov seriálu prinúti všetky svoje plány prehodnotiť…

Druhá šanca je slovenskou adaptáciou úspešného talianskeho seriálu DOC – Nelle tue mani, ktorý už bol medzičasom vysielaný v mnohých krajinách po celom svete. Inšpirovaný je skutočným príbehom lekára Pierdante Piccioniho, primára veľkej nemocnice v severnom Taliansku, ktorý opísal vo svojich autobiografických románoch Mínus dvanásť a Prvá pomoc. TV Markíza seriál vyrába v spolupráci so spoločnosťou Beetle producenta Petra Kelíška.