Markíza a jej televízie majú nové logo aj vizuál (FOTO)

Markíza a jej televízie majú nové logo aj vizuál (FOTO) Foto: Markíza

Logo televízie Markíza prešlo redizajnom a symbol „M“ sa stal jednotiacim prvkom ako súčasť log a grafických vizuálov naprieč všetkými stanicami skupiny Markíza.

Skupina Markíza má od dnes, stredy 10. augusta, nový vizuál. Televízie Markíza, Doma, Dajto a Markíza International dostali nový grafický obal, vrátane nových log a jinglov. Predzvesťou týchto zmien bol 6. júna štart najmladšej stanice Markíza KRIMI, ktorá sa v novej vizuálnej identite odprezentovala ako prvá.

„Na redizajne našich staníc sme intenzívne pracovali niekoľko mesiacov a s výsledkom sme mimoriadne spokojní,“ povedala Silvia Majeská, programová riaditeľka skupiny Markíza.

Nové logo Markízy má výrazne jednoduchší dizajn, základom ostala časť doterajšieho písmena loga a žltá a modrá farba. Základné logo Markízy používajú ponovom aj Doma a Dajto. „Logo si muselo zachovať existujúce dedičstvo značky, zostať rozpoznateľné a fungovať na viacerých platformách. Na dosiahnutie tohto cieľa bolo logo TV Markíza zjednodušené, aby sa zvýšila jeho funkčnosť. Teraz sa ľahšie používa a ikonickému „M“ sa dostalo oveľa väčšieho významu,“ vysvetľuje Jana Vavreková, vedúca kreatívneho oddelenia v rámci Centra marketingu skupiny Markíza.

Foto: Markíza„Súčasťou grafického vizuálu je tiež úplne nové písmo a tento čistý, moderný a príjemný font dodáva Markíze ešte sviežejší vzhľad. Všetky grafické elementy prúdia v staničnej grafike vďaka plynulému a organickému štýlu pohybu. Celkovým efektom je nový svieži vzhľad Markízy, ktorý je nielen na prvý pohľad známy a príjemný, ale aj moderný a čistý, no stále vzrušujúci,“ dodala Vavreková.

Rebranding stanice Doma využíva symboliku kvetov. "Zdôrazňujeme tak dôležitosť vzťahov, ľudského kontaktu a emócií v našom živote. Kvety sú v novej vizuálnej identite vždy prítomné a vytvárajú výraznú estetiku,“ približuje Vavreková.

Novú vizuálnu identitu skupiny Markíza vytvorila kreatívna a dizajnérska agentúra Red Bee Creative so sídlom v Londýne, v spolupráci s interným tímom Centra marketingu TV Markíza. Red Bee Creative nedávno dokončila aj veľké projekty vizuálnej identity pre pobočky skupiny CME v Českej republike (TV Nova) a Rumunsku (Pro TV).