Novinky v TA3: Televízia sa sťahuje, končí Tak takto?!, začínajú Flešky aj Téma (VIDEO)

Novinky v TA3: Televízia sa sťahuje, končí Tak takto?!, začínajú Flešky aj Téma (VIDEO)

Televízia TA3 má viacero zmien. TA3 mení priestory, vizuál hlavnej politickej relácie V politike, končí Tak takto?! a v programovej štruktúre pribudnú ďalšie novinky.

Nový vizuál V politike

Televízia upravuje programovú štruktúru a mení vizuál politickej diskusnej relácie V politike, pri ktorej sa aj naďalej budú striedať moderátori Richard Dírer a Rastislav Iliev.

Končí Tak takto?! - názov diskusnej relácie moderátorky Anky Žitnej, ktorá pred mesiacom v TA3 skončila. "Rušíme názov relácie Tak takto?!. Formát však zostáva v programovej štruktúre TA3 pod názvom Téma, ktorá bude vo vysielaní televízie ráno o 9:30, na obed o 12:30 a aj v tradičnom večernom slote o 19:50," povedala pre Omediach.com marketingová šéfka televízie Oľga Dúbravská. Aktuálne sa pri moderovaní relácie striedajú viacerí redaktori TA3.

TA3 zároveň od 19. júna spúšťa nový spravodajský formát s názvom Flešky. Ide o krátke dynamické headlinové spravodajstvo v dĺžke do 2 minút, ktoré podľa slov Dúbravskej kopíruje najnovšie trendy a dopyt po aktuálnych, krátkych a rýchlych informáciách: "Tie vieme distribuovať v rámci mediálnej konvergencie na všetkých platformách."

Televízia sa po 22 rokoch sťahuje z priestorov na Gagarinovej ulici v Bratislave a už onedlho bude vysielať z novej budovy TOWER 5, v ktorej je jej nové sídlo a štúdiá. "Divákom v novej televízii ponúkneme projekciu na modernej štúdiovej LED stene, ktorá je jednou z najväčších v rámci českého a slovenského televízneho trhu. Zároveň ju bude dopĺňať moderný digitálny horizont s vysokým rozlíšením, ktorý má dvojnásobnú plochu oproti súčasnému. Súčasťou produkčného systému bude popredná technológia s prvkami umelej inteligencie, ktorá zvýši flexibilitu vysielania," povedala Dúbravská.

Ukážka nového štúdia nižšie: