Britský expremiér Johnson bude moderátorom v televízii

Britský expremiér Johnson bude moderátorom v televízii Foto: Facebook Boris Johnson

Bývalý britský premiér Boris Johnson bude mať ďalšiu prácu v médiách. Britská televízia GB News oznámila, že 59-ročný konzervatívec sa stane jej moderátorom, tvorcom programu a komentátorom. Johnson, ktorý bol novinárom už pred vstupom do politiky, pôsobí od júna aj ako stĺpčekár v bulvárnom denníku Daily Mail.

 "Budem tomuto pozoruhodnému televíznemu kanálu prepožičiavať svoje neprikrášlené názory na všetko od Ruska po Čínu a vojnu na Ukrajine, na to, ako všetky tieto výzvy riešiť, na obrovské príležitosti, ktoré sú pred nami," povedal Johnson vo videu, ktoré zverejnil na sociálnej platforme X.

GB News uviedla, že Johnson pre ňu bude pracovať od začiatku budúceho roka a bude mať kľúčovú úlohu v pokrývaní britských parlamentných volieb v budúcom roku aj volieb v Spojených štátoch.

Televízia GB News začala vysielať v roku 2021 a jej program je zmesou spravodajstva, názorovej publicistiky a analýz. Tým sa podľa agentúry Reuters viac podobá americkým staniciam ako Fox News ako britským vysielateľom. Britský dohľad nad verejnoprávnymi médiami niekoľkokrát konštatoval, že stanica porušila pravidlá nestrannosti.

Johnson, ktorý bol jedným z hlavných politických lídrov v kampani za vystúpenie Británie z Európskej únie, sa stal premiérom v roku 2019. V nasledujúcom roku jeho konzervatívci ovládli voľby. V roku 2022 bol nútený po mnohých škandáloch rezignovať.