Viera Rusková končí v TA3, druhýkrát

Viera Rusková končí v TA3, druhýkrát VR z čias kandidátky ANO

Bývalá politička, spolumajiteľka licencie na vysielanie Markízy Viera Rusková už druhýkrát odchádza zo spravodajskej televízie TA3.

 


Peter Bielik na pozícii nového zástupcu šéfredaktora spravodajstva nie je jediná personálna zmena v TA3. V televízii končí aj Viera Rusková, ktorá sa po krátkej prestávke vrátila do televízie pred rokoma pracovala v zázemí v publicistike.

 

"Personálne záležitosti spravodajskej televízie TA3 sú jej internou záležitsťou a z tohto dôvodu sa nebudeme vyjadrovať," reagovala televízia na otázky súvisiace s odchodom Ruskovej.

Viera Rusková spolu s exmanželom Pavlom Ruskom zakladala televíziu Markíza. V Markíze pôsobila na viacerých pozíciách. V roku 2001 bola dočasnou šéfkou spravodajstva televízie. Od roku 1998 až 2000 bola poslankyňou SOP. Neskôr z politiky odišla a v roku 2005 sa vrátila na pozíciu vedúcej vydania v spravodajstve Markízy.

Prvýkrát do TA3 prišla za Michala Gučíka v roku 2011, po niekoľkých mesiacoch však skončila.

V televízii končí aj moderátor relácie Debata Martin Strižinec, ktorý by sa mal stať onedlho novým moderátorom relácie O 5 minút 12 na RTVS.

Odporúčame aj: O 5 minút 12 bude mať nového moderátora

Na otázku, kto nahradí Strižinca, televízia neodpovedala. Podľa informácií Omédiách.com hľadá vhodného moderátora. Stanovisko Viery Ruskovej sa nám zatiaľ nepodarilo získať.