V ČR aj na Slovensku pribudnú Nova Sport 5 a Nova Sport 6 (VIDEO)

V ČR aj na Slovensku pribudnú Nova Sport 5 a Nova Sport 6 (VIDEO)

 Skupina Nova 29. februára spustí na Slovenbsku a v ČR ďalšie prémiové športové stanice. V poradí piaty a šiesty kanál ponúknu motoristický šport na čele s exkluzívnou licenciou na Formulu 1.

 

Priame prenosy F1 pôjdu na Nova Sport 5 a MotoGP na Nova Sport 6. Tie budú na oboch staniciach doplnené pretekmi WorldSBK (majstrovstvá sveta superbikov) a vybranými futbalovými zápasmi z prestížnych európskych futbalových líg, ako sú Bundesliga, LaLiga a Serie A, informuje Nova v tlačovej správe.

„Neustále sa snažíme posúvať komfort domácich športových fanúšikov a ako skupina Nova im chceme ponúknuť najlepší možný obsah - v prípade Formuly 1 sa nám to podarilo. Som nadšený, že sa vracia naspäť domov na Novu,“ hovorí vedúci športu pre TV kanály a VOD TV Dušan Mendel. „Obohacujeme však aj ponuku na našich existujúcich staniciach Nova Sport 1 a Nova Sport 2. Okrem najpopulárnejších zámorských súťaží NHL a NBA sa už od sezóny 2024/2025 diváci môžu tešiť aj na priame prenosy z NFL, teda National Football League, čo je najvyššia profesionálna liga amerického futbalu v Spojených štátoch amerických. Zároveň posilňujeme našu ponuku bojových športov o organizáciu KSW s množstvom českých a slovenských zápasníkov. V neposlednom rade sa nám tiež podarilo získať práva na vybrané medzinárodné zápasy ženského futbalu,“ dopĺňa Mendel.

Stanicu Nova Sport 5 ponúknu svojim zákazníkom distribútori O2 Czech Republic a Skylink, stanica Nova Sport 6 bude k dispozícii v ponuke O2 Czech Republic. S ďalšími distribútormi v súčasnosti prebiehajú rokovania. Dochádza aj k úprave farebnosti log Nova Sport.

Nova Sport je športová televízna značka, ktorá v Česku a na Slovensku vysiela od roku 2008. V septembri 2015 začala vysielať stanica Nova Sport 2. V lete roku 2021 sa počet športových staníc skupiny Nova zdvojnásobil, keď odštartovalo vysielanie Nova Sport 3 a 4. Medzi športové súťaže, ktoré môžu diváci sledovať na Nova Sport, patria Liga majstrov UEFA, NHL, NBA, Bundesliga a ďalšie.