V RTVS o konci RTVS: RTVS chystá mimoriadnu reláciu

V RTVS o konci RTVS: RTVS chystá mimoriadnu reláciu Ilustr. foto: RTVS

RTVS v súvislosti s predloženým návrhom Zákona o Slovenskej televízii a rozhlase z dielneministerky kultúry Martiny Šimkovičovej pripravuje špeciálnu diskusnú reláciu „Ako ďalej, RTVS?“, ktorú odvysiela vo štvrtok 14. marca naživo o 20.20 h v spravodajskej RTVS :24 a v Rádiu Slovensko.

Moderátorka Marta Jančkárová sa spolu so svojimi hosťami bude venovať návrhu Zákona o Slovenskej televízii a rozhlase, ktorý Ministerstvo kultúry SR predložilo do skráteného medzirezortného pripomienkového konania. Kontroverzný návrh vyvolal búrlivú diskusiu, kritiku zo strany odborníkov aj opozičných politikov ale aj medzinárodných organizácií.

Do relácie prijali pozvanie generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj, predseda Výboru pre kultúru a médiá NR SR Roman Michelko (SNS), podpredsedníčka Výboru pre kultúru a médiá NR SR Zora Jaurová (PS) a Adam Solga z Katedry žurnalistiky Filozofickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave.

Odporúčame aj: Vyhlásenie viac ako 600 pracovníkov RTVS ku kontroverznému zákonu Šimkovičovej (CELÉ ZNENIE)

Diskusia v RTVS sa bude venovať návrhu zákona v kontexte schválenej európskej legislatívy o slobode médií, úlohám a kompetenciám nových orgánov – Rady Slovenskej televízie a rozhlasu a Programovej rady a rizikám dvojitého financovania verejnoprávneho média.

V repríze bude diskusná relácia „Ako ďalej, RTVS“ odvysielaná na Jednotke vo štvrtok 14. marca o 21.40 h.

 Zaujíma vás zákulisie médií, sledujte nás aj na Facebooku a na Instagrame