Machaj a vedenie RTVS sa ostro ohradili voči ďalšiemu slovnému útoku Fica (VIDEO)

Machaj a vedenie RTVS sa ostro ohradili voči ďalšiemu slovnému útoku Fica (VIDEO)

Robert Fico v nedeľu večer zverejnil video, v ktorom kometnoval výsledky prezidentských volieb a opäť útočil na médiá, mimovládne organizácie a opozíciu. Nazval ich prascami. Kritike sa nevyhla ani RTVS, jej vysielanie označil za ilegálne: „Je ešte pár citlivých tém, ktoré musí vládna koalícia rázne a rýchlo vyriešiť, najmä doslova ilegálne politické pôsobenie RTVS“.

Generálny riaditeľ Ľuboš Machaj a manažment RTVS zverejnili vyhlásenie, v ktorom označili vyjadrenia Fica za nepravdivú dezinformačnú kampaň vedenú proti RTVS a rázne sa ohradzujú voči tomuto tvrdeniu. „Chcem ubezpečiť verejnosť, že verejnoprávny vysielateľ si plní a naďalej bude plniť všetky úlohy, ktoré mu vyplývajú z právnych predpisov a z podstaty jeho verejnoprávneho poslania. Považujem slová predsedu vlády SR za prípravu procesu skráteného legislatívneho konania v súvislosti s novým zákonom o verejnoprávnom médiu, ktorého zjavným účelom je mocenské ovládnutie nezávislého a verejnoprávneho vysielateľa Rozhlasu a televízie Slovenska,“ povedal Machaj.

Generálny riaditeľ a manažment RTVS sa obracajú na predstaviteľov vládnej koalície, aby namiesto vytvárania negatívnej mienky o verejnoprávnych médiách, ktorá má dopad aj na zamestnancov RTVS, začala konečne konštruktívny dialóg o fungovaní verejnoprávneho média v súčasnej spoločnosti.

Zaujíma vás zákulisie médií, sledujte nás aj na Facebooku a na Instagrame