Medzi novinkami JOJ v roku 2014: Noví Susedia aj Profesionáli

Medzi novinkami JOJ v roku 2014: Noví Susedia aj Profesionáli Foto: Markíza

Televízia JOJ chystá na rok 2014 viacero nových projektov. Divákov chce pritiahnuť cez zábavné relácie a seriály.

 

 


JOJ má za sebou nie veľmi vydarený štart, keď sa neuchytil jej nový seriál Klan a po niekoľkých častiach ho televízia stiahla z vysielania. Rekordy neláme ani ďalšia novinka - seriál Dedičstvo. Naopak Markíze sa túto sezónu darí ako s Búrlivým vínom, tak aj so seriálom Chlapi neplačú.

 

V novej sezóne v roku 2014 má JOJ v pláne priniesť viac zábavných formátov. Po nevydarených pokusoch s novými seriálmi sa chcú vrátiť k divácky osvedčeným starším formátom.

V televízii JOJ podľa imformácií Omédiách.com uvažujú, že prinesú nový seriál, ktorý by nadväzoval na Susedov z Markízy. Televízia túto informáciu nekomentovala. Prvá séria sa vysielala v roku 2006 a mala u divákov veľký úspech. Seriál vznikol na základe postáv vytvorených Petrom Marcinom a Andym Krausom v kabaretoch Twister, Uragán a Hurikán.

Na obrazovku sa po ročnej prestávke vrátia aj Profesionáli ale s inými autormi. „Seriál Profesionáli je zatiaľ v prípravnej fáze. Plánujeme ho vysielať na obrazovkách JOJky začiatkom budúceho roka. Oslovení boli všetci herci z pôvodnej zostavy. Otvorenou otázkou zatiaľ zostáva postava krčmára Miňa Demoviča. Tvorcovia pri jeho neobsadení majú dve možnosti. Osloviť na túto úlohu niekoho z pôvodnej zostavy alebo nájsť niekoho nového," povedala pre Omédiách.com Katarína Nosková.

Foto: JOJ

„Momentálne prebiehajú rokovania, či Jána Kronera niekto nahradí, alebo sa vráti späť na obrazovky," povedala Nosková pre Plusku.

Podľa informácií Nového Času Kronera do ďalších častí Profesionálov zatiaľ neoslovili. Oslovená na výrobu pokračovania Profesionálov nebola ani vedúca tohto projektu a zároveň autorka námetu Adriana Kronerová. „Kronerová bola v pôvodnom seriáli dramaturgičkou, v nových častiach bude nový dramaturg," povedala pre Nový čas Nosková.

JOJ avizuje, že v seriáli sa objaví aj tehotná Helena Krajčiová. "Výroba je naplánovaná na tento rok a tvorcovia pri jej stave rátajú so všetkými alternatívami," povedala hovorkyňa. „Áno, chystáme nové časti v pôvodnej zostave. Všetko v televízii považujem za isté vtedy, keď sa to už naozaj vyrába. Ak k tomu dôjde, budem sa tešiť z nášho milého kolektívu," povedala pre Omédiách.com Krajčiová.

Potvrdenou novinkou je aj zábavný formát Kukátko, ktorý budú pripravovať Dano Dangl spolu s hercami zábavnej relácie Partička, známej z Markízy.

Odporúčame aj: Dangl a Polnišová chystajú novú zábavnú šou pre JOJ

Väčší príklon k humoru je naplánovaný aj v novej 14. sérii Paneláku. „Panelák od novej série prinesie väčšiu zmenu žánru. Panelák bol vždy iný a diváci si stále žiadajú viac komiky a odľahčených liniek," povedal Andy Kraus.