JOJ bude v roku 2014 veselšia

JOJ bude v roku 2014 veselšia Foto: Markíza

V novom roku pribudne v ponuke JOJ viacero komediálnych noviniek: nová šou od Dana Dangla, vrátia sa Profesionáli, na obrazovku JOJ príde Peter Marcin a aj Jozef Vajda ako farár.

 

 

Túto sezónu sú víťazmi televízneho trhu seriály Búrlivé víno a Chlapi neplačú na Markíze. Oproti týmto dramatickým seriálom chce JOJ ponúknuť v roku 2014 alternatívu. „Dnes máme na obrazovke skutočne požehnane romanticko-dramatického žánru a sitkomy nám vychádzajú z prieskumov ako biele miesto na mape. Chceme vrátiť na obrazovky to, čo bolo v minulosti našou doménou. A máme tím, ktorý sitkomy vie robiť," povedal šéf JOJ František Borovský v rozhovore pre Eurotelevíziu.

JOJ bude pokračovať vo vysielaní Paneláku, no aj ten chce ho posunúť viac ku komediálnemu žánru.

Na obrazovku sa dostane comedy show Kukátko Dana Dangla s hercami z Partičky.

Po prestávke sa vráti aj seriál Profesionáli, kde pribudnú noví herci: Peter Marcin, Jozef Vajda a Roman Luknár, ktorý nahradí Jána Krónera.

Borovský v rozhovore pre Eurotelevíziu potvrdil informácie Omédiách.com, že JOJ chce program, ktorý by nadväzoval na starý seriál Susedia, ktorý pred rokmi pre Markízu pripravila dvojica Peter Marcin a Andy Kraus, ktorý posledné roky nespolupracujú. „Našou ambíciou je, aby sme ich dokázali spojiť a v nejakej podobe vrátiť na televíznu obrazovku. Zatiaľ sa to vyvíja sľubnou cestou, ale ja sám neuverím tomu, že tento program naozaj bude, kým nebudeme mať podpísaný kontrakt," povedal Borovský.

Televízia chystá aj na nový česko-slovenský komediálny seriál s pracovným názvom Starosta. Aj tam sa objaví Jozef Vajda v úlohe farára otca Bořivoja.

Ťažiskovým formátom bude slovenská podoba známej licencovanej šou X Faktor a aj nový seriál Vdova z mafiánskeho prostredia s Michaelou Čobejovou v hlavnej úlohe.

Foto: JOJ
JOJ sa chystá posilniť aj program o 18 hodine, kde ju oslabuje Markíza s so seriálom Chlapi neplačú. Proti nemu nasadí nový seriál Ochrancovia. Ten bude podobný ako súčasný seriál Súdna sieň. „Novinka sa bude odohrávať v exteriérovom prostredí, takže stojí o niečo viac ako Súdna sieň, no oveľa menej než seriál, ktorý beží na konkurenčnej televízii," povedal Borovský pre Eurotelevíziu.