Zmeny vo vysielaní programov Slovak Sport TV

Zmeny vo vysielaní programov Slovak Sport TV

Televízny provider O2 zaradí do svojej ponuky športový kanál Slovak Sport1 a 2 už onedlho.

 

 

športový program Slovak Sport1 bude od 16. decembra aj v ponuke 02, oznámil dnes (v piatok) vysielateľ. Dostupný bude zatiaľ v SD kvalite. Včera spoločnsoť informovala, že Slovak Sport2 rozširuje HD pokrytie a tiež od 16. decembra bude dostupná v O2 v HD kvalite.

Podľa Satelitnatv.sk Slovak Sport.TV 3 ukončí vysielanie v lokálnych terestriálnych multiplexoch v mestách Bratislava, Trnava, Galanta a Nitra. Ich prevádzkovateľ, spoločnosť AVIS, musí tento program odpojiť, keďže podľa zákona, kanál ktorý vysiela v celoplošnom multiplexe nemôže byť šírený aj z lokálnych vysielačov.
Slovak Sport.TV 3 je aj naďalej dostupný divákom prostredníctvom prvého celoplošného multiplexu, ktorý prevádzkuje spoločnosť Towercom.

Ako ďalej píše Satelitnatv.sk v rámci testovacieho vysielania je zatiaľ dostupný v kompresnom formáte MPEG-2, od nového roku by však mal prejsť na úspornejší formát MPEG-4. Pre príjem preto bude nutný DVB-T tuner či set-top-box s podporou tohto formátu.

Program SLOVAK SPORT.TV je šírený z kapacity satelitu Astra 3B (23,5°E) v rámci DVB-S2 multiplexu.

Televízia si zaistila distribučnú linku na česko-slovenskej satelitnej platforme Skylink prostredníctvom operátorov káblovej televízie a dátových služieb Satro, Antik, DSi Data a nitriansky vysielateľ sľubuje, že postupne sa bude dostávať k ďalším káblovým operátorom.

Stanica vysiela v MPEG-4SD a je dostupná pre divákov s HD set top boxom. Program je kódovaný, pre abonentov Skylinku.