Panelák nahradil na JOJ seriál Vikingovia

Panelák nahradil na JOJ seriál Vikingovia Foto: JOJ

Televízia JOJ v tradičnom čase, keď vysiela dlhoročný seriál Panelák, odvysiela najsledovanejšiu novinku káblových televízií - historický seriál Vikingovia.


Premiérový 9-dielny historický írsko-kanadský seriál Vikingovia z roku 2013 JOJ rozdelila do programu štyroch večerov. Bude ho vysielať JOJ od pondelka 13. januára o 20:20 do štvrtka. (Na Čsfd.cz má hodnotenie 83%).

Výpravná severská sága rozpráva o rode Ragnara Lothbroka (hrá ho herec Travis Fimmel), ktorý sa stal zjednotiteľom a prvým kráľom všetkých Vikingov. Príbeh jeho rodiny a bratov - spolubojovníkov sa odohráva v 9. storočí na úsvite slávnej éry a vrcholí vo chvíli, keď sa Ragnarovi podarí zjednotiť všetky kmene krutých, násilných a barbarských Vikingov, aby sa stal ich kráľom. Ragnar nie je iba neohrozeným bojovníkom, ale zosobňuje aj severské tradície, ktoré spočívajú v úplnej oddanosti bohom. Podľa legendy totiž Ragnar nie je nikto iný, než priamy potomok Odina, vládcu všetkých bohov, boha vojny a všetkých bojovníkov.

Nový historický seriál vytvoril scenárista Michael Hirst, autor seriálov Tudorovci (2007-2010) a Camelot (2011). V hlavnej úlohe sa predstaví austrálsky herec Travis Fimmel, známy z televízneho seriálu The Beast (2009).

Odporúčame aj: Vikingovia majú pokračovanie. Druhá séria pôjde aj na JOJ

V roku 2013 seriál nominovali na prestížnu cenu Primetime Award v troch kategóriách (najlepšie špeciálne efekty, strih zvuku a dizajn titulkov).

Už v súčasnosti sa pripravuje druhá séria Vikingov, ktorú má JOJ v pláne tiež časom priniesť.

Nová séria Paneláku sa vráti po prestávke v pondelok 20. januára. Viac: Ako bude vyzerať Nový Panelák?

Ukážka z druhej pripravovanej série: