Print this page

Šéf Markízy obnovuje charitu. Modré z neba to nebude Foto: Markíza

„Charita nie je o veľkolepých teatrálnych gestách. Má byť o skutočnej pomoci konkrétnym ľuďom," povedal pre Omédiách.com generálny riaditeľ TV Markíza Mathias Settele.

 

 

Televízia po rokoch obnovuje svoju Nadáciu Markíza.

Nadácia fungovala aktívne v rokoch 1999 až 2004, organizovala tábory, organizovala zbierky, pomáhala rodinám. Na začiatku boli s Pavlom Ruskom, zakladateľom televízie, tvárami nadácie Eva Černá či Andrea Vadkerti, neskôr Jozef Pročko, Jana Hospodárová, Kveta Horváthová, Patrik Herman, Aneta Parišková a Ján Tribula.

V rokoch 2004 pomáhali niektoré tváre z nadácie v kampani niekdajšieho šéfa a spolumajiteľa televízie Pavla Ruska.

Keď Pavol Rusko oficiálne opustil štruktúry televízie, od roku 2006 nesmel používať pri aktivitách názov Nadácia Markíza, vytvoril Nadáciu priateľov.

Neskôr prišlo Modré z neba, kam sa sústredila charita televízie. V pôvodnej činnosti nadácie, ale už len pod svojim menom, pokračoval napríklad Patrik Herman, ktorý ďalej organizoval tábory pre detí z chudobnejších rodín.

Nový riaditeľ Mathias Settele činnosť nadácie obnovuje. "Rozhodli sme sa obnoviť pôsobenie Nadácie televízie Markíza a pri tom budeme spolupracovať s viacerými renomovanými mimovládnymi organizáciami. Aj takýmto spôsobom by sme chceli spoločnosti niečo vrátiť späť," povedal Settele.

Nevylučuje, že súčasťou činnosti Nadácie môže byť aj charitatívny galavečer, alebo veľký event, ale konkrétne podoba je len v štádiu úvah.

Programom aj o pomoci bola relácia Modré z neba Vila Rozborila. Nič podobné sa nový riaditeľ nechytá obnoviť. „Koncept relácie Modré z neba bol spôsobom spracovania zaujímavý. Prinášal kombináciu reálneho prostredia, v ktorom ľudia žijú, a štúdiovej šou. V minulosti to bola pre Markízu ideálna relácia, stredná cesta. V poslednom čase sa už však v istých prípadoch dostávala na hranu," povedal Settele, podľa ktorého charita nemá byť o šou, má to byť o skutočnej pomoci.


V súčasnosti predstavuje televízia Nadáciu divákom cez spoty. "Obnovilo sa logo nadácie, postupne predstavíme webstránku, nové projekty nadácie," povedal šéf televízie.

) )