Bývalý šéf Markízy Pavol Rusko je sociálny pracovník

Bývalý šéf Markízy Pavol Rusko je sociálny pracovník Foto: Musikal.cz

Bývalý šéf Markízy si našiel novú náplň. Politika to nie je.

 

 

Spoluzakladateľ a bývalý šéf televízie Markíza Pavol Rusko má nový džob. Nedávno sa stal riaditeľom krízového centra Maják nádeje v bratislavskom Starom Meste. „Má s nimi veľkolepé plány. Maják chce rozšíriť aj do iných miest. A v Bratislave postaviť nový. Rusko pritom figuruje vo viacerých prípadoch podvodov s DPH a o svoje obrovské majetky prišiel pre vysoké dlhy," píše týždenník Plus 7 dní, ktorý informáciu priniesol.

Charitatívne centrum, ktorému Rusko šéfuje, však nemá ďaleko od Markízy. V roku 2002 ho založila Nadácia Markíza, ktorá mu imidžovo pomáhala aj v predvolebnej politickej kampani, spolu s mestskou časťou Staré Mesto.

Nadácia Markízy sa v roku 2006 po odchode Ruska zo štruktúr televízie zmenila na Nadáciu Priatelia. Televízia minulý rok opätovne vytvorila novú Nadáciu Markíza.

Bývalý minister hospodárstva nielen šéfuje Centru. „Stará sa aj o psychickú stránku matiek. Keď to nevychádza z finančnej stránky, tak pomôže. So stravou, na lieky. Máva komunity s deťmi, kde sa o ne zaujíma a hráva sa s nimi," cituje týždenník klientku centra Janu.

„Staré Mesto predalo Ruskovej neziskovke trojposchodovú budovu na Karpatskej ulici za symbolických 100 korún a do centra nalialo ďalších 16,6 tisíca eur. Budova môže mať teraz hodnotu 600- až 800-tisíc eur," píše týždenník, ktorý upozorňuje, že centrum mal nevyhovujúci hygienický stav a nové členky dozornej rady z mesta upozorňovali aj na chýbajúce výročné správy a zápisnice.

Budovu Majáka v centre mesta chce Rusko predať a za utŕžené peniaze plánuje postaviť nové priestory mimo centra mesta. „Túto budovu sme rekonštruovali za 18 miliónov korún, ktoré som poskytol cez Nadáciu Markíza. Ak by sme ju predali, získame finančné prostriedky na nový objekt, ktorý by nemal na Slovensku konkurenciu," povedal Rusko, ktorý aktuálne produkuje v Česku muzikál Rómeo a Júlia.