RTVS chystá na dnes posledný duel aj prejav Gašparoviča

RTVS chystá na dnes posledný duel aj prejav Gašparoviča

V stredu večer sa kandidáti na prezidenta Robert Fico a Andrej Kiska stretnú v poslednom súboji na televíznej obrazovke RTVS.

 

 

Napoludnie vysiela duel rádio Expres. Posledný večerný duel kandidátov odvysiela synergicky Jednotka, Dvojka a Rádio Slovensko naživo z Bratislavského hradu o 20:15. Duel moderujú Martin Strižinec spolu s Branislavom Dobšinským. Súbežné vysielanie prezidentského duelu na Dvojke bude pre nepočujúcich divákov tlmočené do posunkovej slovenčiny.

Odporúčame aj: Pozrite sa, ako prebiehali doterajše duely Fica a Kisku

Pred duelom sa predstaví Symfonický orchester Slovenského rozhlasu (SOSR), ktorý zahrá suitu Dolu Váhom. Skladba sa stala ústredným motívom predvolebného vysielania RTVS Slovensko volí prezidenta. Diriguje šéfdirigent SOSR Mário Košik.

Ešte pred tým bude mať prejav k voličom prezident Ivan Gašparovič, ktorý verejne podporil Roberta Fica. Príhovor k voličom pôjde zo záznamu, pričom RTVS si dala podmienku, ak prezident nedodrží jej požiadavky a bude preferovať jedného kandidáta, tak príhovor neodvysiela. "Kancelária prezidenta sa v oficiálnom liste zaväzuje k nestrannosti a dodržaniu zákonných podmienok, na ktoré RTVS upozornila. Deklaruje tiež, že avizované vyhlásenie a obsah jeho posolstva nebudú spojené s propagáciou ktoréhokoľvek z kandidátov," píše v tlačovej správe RTVS.

Odporúčame aj: Trubač: nie je dôvod na znepokojenie