Kresťanská TV Noe má problém, nadŕžala Kiskovi v neprospech Fica

Kresťanská TV Noe má problém, nadŕžala Kiskovi v neprospech Fica

"Relácia ako celok vyznievala jednoznačne v prospech Andreja Kisku a v neprospech Roberta Fica," tvrdí česká licenčná rada.

 

 

Diskusná relácia s hosťom Andrejom Kiskom na kresťanskej TV Noe je predmetom riešenie českej licenčnej rady. Tej sa nepáči, aký prístup zvolila redaktorka v rozhovore s novozvoleným budúcim prezidentom Andrejom Kiskom. Rozhovor sa pritom odvysielal týždeň po voľbách.

Podľa zápisnice česká licenčná rada požaduje od vysielateľa TV Noe vysvetlenie, aká je koncepcia politicko-publicistickej relácie V súvislostiach, vysielanej na TV Noe. A hlavne akým spôsobom prevádzkovateľ zabezpečuje, aby program dodržiaval zásady objektívnosti a vyváženosti. „Konkrétne, či sa domnieva, že úloha moderátorky bola v diely odvysielanom 6. apríla dostatočná, vzhľadom k tomu, že relácia ako celok vyznievala jednoznačne v prospech Andreja Kisku a v neprospech Roberta Fica," píše rada v zápisnici, ktorú si všimol český web Digizone.cz.

Andrej Kiska pred voľbami debatoval nielen v televíziách na Slovensku, ale aj v Čechách. Sám, bez politického rivala, bol hosťom talkshow Jana Krausa na Prime, kde v čase moratória debatoval aj ďalší kandidát Milan Kňažko, to však česká licenčná rada neriešila.

Slovenská licenčná rada zatiaľ posudzovala len vysielanie pred prezidentskými voľbami, najviac sťažností jej prišlo na TA3. Zatiaľ žiadne rozhodnutie rada neprijala.

Odporúčame aj: Najviac sťažností pred voľbami prišlo na TA3


Polícia sa už zaoberala trestným oznámením Kisku na Fica za obvinenia, ktoré odzneli v televíznych debatách.

Viac: Polícia sa vyjadrila k trestnému oznámeniu Kisku na Fica aj na antikampaň

O Ficovi bez Fica sa rozprával aj Jan Kraus vo svojej šou s Kiskom a Kňažkom: