Kotleba sa bez pozvania domáhal do vysielania RTVS

Kotleba sa bez pozvania domáhal do vysielania RTVS

Marián Kotleba chcel využil príležitosť a vystúpiť v živom vysielaní. Zamestnanci RTVS ho vo vestibule rozhlasu zastavili. 

 

 

RTVS vysiela v rozhlase aj televízii predvolebné debaty, do ktorých pozýva kandidátov do volieb do Európskeho parlamentu. V stredu bola takáto diskusia v rozhlase. Do rozhlasu prišiel aj banskobystrický župan Marián Kotleba, ktorý nekandiduje. RTVS ho odmietla do vysielania pustiť.

To, že príde avizoval aj viacerým médiám, ktoré ho doprevádzali. Tvrdil, že ho do RTVS vyslalo vedenie strany Ľudové Slovensko, aby prezentoval názory kandidátov do volieb EP jeho strany. Odmietal, že prišiel preto, že sa chcel spropagovať. „Za našu stranu idem ja, mám poverenie predsedu našej strany," povedal.

Odporúčame aj: RTVS pre kandidátov pripravila mimoriadne relácie

„Kampaň k voľbám do európskeho parlamentu, rovnako ako diskusné formáty RTVS pripravené nad rámec zákona k týmto voľbám sa týkajú výhradne konkrétnych kandidátov volieb. Priestor je určený výhradne pre konkrétnych kandidátov - pre ich programy, vízie a prezentáciu," povedala pre Omédiách.com Dominika Šulková z RTVS. Dodala, že táto interpretácia zákona je jasná každému z kandidátov a tieto pravidlá akceptovali, nikto z kandidátov si tieto pravidlá neinterpretuje tak, ako Kotleba.

„Myslíme si, že keby sme umožnili vstup do vysielania v rámci týchto volebných diskusií, iba jedinému predsedovi, či lídrovi kampane, je to zvýhodnenie konkrétneho politického hnutia alebo strany. Týmto by RTVS porušila princíp zvýhodnenia politických hnutí a strán vo vysielaní," povedala Šulková.

Kotleba chce voči RTVS podniknúť právne kroky.